Fly & drive Andalusië

Binnen 15 dagen Andalusië beleven kan met een fly & drive

Hoe cliché, maar in Andalusië vind je toch echt alles wat je hartje maar begeert. Ieder landschap heeft zijn eigen gebruiken; van sprankelende natuurparken en het romantische platteland tot aan de prachtige bruisende Koningssteden met ieder zijn unieke karakteristieken en rijke geschiedenis en uiteindelijk de relaxte langgerekte hagelwitte zandstranden. Vergeet echter niet de vele pittoreske dorpjes waar de lokale bevolking op het plaatselijke pleintje onder de sinaasappelboom de dag met elkaar doornemen. Tel hierbij op nog de heerlijke temperamentvolle Spaanse cultuur. In Andalusië word je namelijk overgoten met de vurige flamenco en gepassioneerde paardenshows, tongstrelende tapas en de beste sherry en wijn bodega’s. Een fly & drive door Andalusië maakt het mogelijk om binnen 15 dagen alle bovenstaande tegenstellende hoogtepunten te beleven. Benieuwd hoe? Lees dan vooral verder!

1.Diversiteit: elke bestemming in Andalusië heeft wat anders te bieden

Het moge dus duidelijk zijn dat Andalusië een groot en zeer divers gebied betreft. Om alle bezienswaardigheden te bewonderen en de cultuur van Andalusië echt te leren kennen, is een 15-daagse rondreis aan te raden. Wanneer je aan Andalusië denkt, zullen de meeste denken aan de culturele Koningssteden: de historische en levendige studentenstad Granada met het befaamde Alhambra en de oude Arabische wijk Albaýzin. De zonnige havenstad Málaga met het fort Alcazaba en het Picasso museum, maar ook de compacte maar sfeervolle werelderfgoedstad Córdoba met de bijzondere kathedraal Mezquita en de vele kleurrijke patio’s in de charmante oude Joodse wijk Judería horen in dit rijtje thuis. En natuurlijk de bruisende romantische hoofdstad Sevilla met imposante Moorse erfenissen, waaronder de blikvanger van de stad: de kathedraal met de daarbij behorende klokkentoren La Giralda, maar ook het koninklijke paleis Real Alcázar is een lust voor het oog.

Nu kun je dus een rondreis langs de Koningssteden in 6 dagen maken, maar je kunt er ook voor kiezen om overal langer te verblijven om zo ook de onbekendere plaatsen en bezienswaardigheden te ontdekken. Je wilt er natuurlijk niet bij thuiskomst achter komen dat je wegens de gejaagdheid één van de bijzonderste bezienswaardigheden hebt gemist.

De fraai in de berg gelegen stad Ronda met zijn imponerende El Tajo kloof is bijvoorbeeld ook zeker een bezoek waard. En wat te denken van de magie van de onbekendere helwitte bergdorpjes in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Ojén, Arcos de la Frontera en Medina Sidonia? Voor wie het wat sportiever mag, vindt zijn trekken bij de wandelingen en fietsroutes in bijvoorbeeld de Sierra Nevada (omgeving Granada) en het nationale Park Grazalema (omgeving Ronda) of gaat voor een adrenaline boost bij het spectaculaire koningspad de Caminito del Rey. En natuurlijk zijn er diverse witte zandstranden met levendige vissersdorpjes te vinden om even op adem te komen na al het diverse natuur- en cultuurgeweld wat Andalusië in zijn mars heeft. De smaakpupillen van de gastronomische liefhebbers komen hier ook zeker niks te kort, van de lokale tapas quesos y tapas jamones tot aan de verse lichte vismaaltijden bij de kust en de wildgerechten in het binnenland. Er hebben dan ook niets voor niets zoveel restaurants in Andalusië een vermelding in de Michelin gids weten te ontvangen! En in alle steden en dorpjes zal je overweldigd worden door de ritmische klanken van de vurige flamencoshow, die in vele barretjes nog gedanst wordt.

Je fly & drive door Andalusië begint in Ronda

2. Korte afstanden: binnen een mum van tijd bevind je je op een andere plaats

Bij het opstijgen van het vliegtuig ben je alweer bezig met het dalen, want binnen slechts drie uur vliegen sta je al op Zuidspaanse bodem. In Andalusië zelf zijn de reisafstanden tussen de diverse prachtige gebieden eveneens zeer beperkt. In maximaal drie uur sturen bevind je je al op de volgende bestemming, waardoor je alle tijd hebt om dezelfde dag nog de nieuwe bestemming te gaan ontdekken. Of sla juist onderweg van de gebaande paden af en neem de tijd om de onontdekte schatten van het binnenland te ontdekken. Een voordeel van een georganiseerde fly & drive door Andalusië is dat de overnachtingsadressen al voor je gereserveerd zijn. Dus het haastig op zoek gaan naar een unieke accommodatie kun je links laten liggen. Dit betekent maar één ding: meer tijd om de stad verkennen, olé! Een ander voordeel is dat het mogelijk is om diverse bezienswaardigheden vanuit één bestemming te bezoeken. Maak bijvoorbeeld vanaf Granada een uitstapje naar het indrukwekkende landschap van Antequera, want de auto staat voor de deur! Niet elke keer de koffer uit- en in moeten pakken en mee sjouwen, want je kunt dus gerust langer op één bestemming verblijven.

De afstanden in Andalusië zijn niet heel groot

3. Vrijheid: gaan en staan waar je maar wilt tijdens autorondreis door Andalusië

De mooiste en echt Spaanse plekken ontdek je alleen, wanneer je kan gaan en staan waar je maar wilt. Een autorondreis geeft je de vrijheid die je wenst tijdens een onbezonnen reis door Andalusië. Door middel van de huurauto kun je een bezoek brengen aan de vele befaamde hoogtepunten, maar kun je juist ook de onontdekte plekjes aandoen. Dit is je kans om te verblijven in een van de sprookjesachtige Pueblos Blancos, waar het openbare vervoer nog onbekend terrein is. Hier lijkt de klok soms stil te staan en dompel je je onder in de eeuwenoude tradities! Toch liever in de steden wensen te verblijven? Geen probleem, met de huurauto maak je bijvoorbeeld onderweg van Córdoba naar Sevilla een tussenstop in de nog onbekende historische stad Carmona.

Met de huurauto je fly & drive Andalusië rijden

4. Rust: genoeg tijd om heerlijk te genieten tijdens een fly & drive

Tijdens een fly & drive door Andalusië van 15 dagen kun je dus een goede indruk krijgen van de streek middels het op je gemak ontdekken van de bovengenoemde cultuur in de bekendere steden, maar ook in de onbekendere dorpjes en de prachtige omliggende natuurparken. En op het eind van de 15-daagse autoreis zal er voldoende tijd zijn om de mooiste langgerekte hagelwitte stranden en intieme baaitjes te ontdekken. Maar ook zal er tijdens een 15-daagse reis genoeg tijd zijn voor een siësta aan het zwembad en/of onder het genot van een goed glas Vino of lokaal gebrouwen Cerveza op een zonnig terrasje de intense van deze veelzijdige reis op je in te laten werken. Andalusië heeft dus voor elk type reiziger wat te bieden.

Genieten van een terrasje in Málaga

5. Excursies: ontdek unieke plekken tijdens je rondreis door Andalusië

Een reis van 15 dagen door Andalusië geeft je de tijd om in de echte temparamentvolle Spaanse cultuur en gastvrijheid te duiken. Het langer verblijven op een bestemming geeft je namelijk niet alleen de gelegenheid om de hoogtepunten van de stad en de omgeving te bezoeken, maar ook om leuke excursies ter plaatse te ondernemen. Thuis nog na willen genieten van de overheerlijke paella? Boek een kookworkshop in Sevilla. Of bezoek in plaats van de populaire sherry-bodega’s in Jerez de la Frontera juist één van de kleinste en meest unieke. En niet te vergeten, ontdek de Spaanse cultuur door het bezoeken van een vurige flamencoshow of een gepassioneerde paardenshow. Al deze excursies laten je het echte Andalusië intens beleven en zijn dé kans om in contact te komen met de temparementvolle lokale bevolking.

Een flamencoshow maakt je fly & drive Andalusië compleet

6. Diversiteit: Andalusië leent zich uitstekend voor meerdere reizen

In 15 dagen heb je al zoveel gezien, maar door de extreme diversiteit van het gebied blijft altijd nog wat te wensen over voor een volgende reis. Diverse keuzes zijn hierin te maken. Focus je tijdens de eerste reis bijvoorbeeld volledig op het geheel verkennen van de bekende steden en sluit met enkele relax dagen af op het strand. Bij de volgende reis staan de adembenemende natuurparken en de idyllische witte bergdorpen op je te wachten. Tijdens je eerste reis te lang aan de Sangría op het terras gezeten en daarom het Alhambra gemist? Geen probleem, in slechts 3 uur en vaak voor voordelige tarieven, ben je alweer op Spaanse bodem geland!

Adembenemende natuurparken vind je ook in Andalusië

Meer weten over een fly & drive door Andalusië?

Kortom, een 15-daagse rondreis door Andalusië is de kans om de vele unieke hoogtepunten en onontdekte schatten van Andalusië te bewonderen, maar toch ook om enkele relaxdagen in te kunnen bouwen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een 15-daagse rondreis door Andalusië? Bekijk voor ideeën bijvoorbeeld onze Flavours of Andalusië Duo rondreis of neem gerust contact op voor verdere mogelijkheden!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.