Barranquismo in Andalusië is een ontzettend leuke actieve excursie

De 3 leukste actieve excursies in Andalusië voor je op een rij

Andalusië, een prachtig gebied in het zuiden van Spanje, heeft zo ontzettend veel te bieden! Van culturele kerken, moskeeën en paleizen in de grotere steden, tot prachtige kleine dorpjes om tot rust te komen in de Spaanse sferen. Heerlijk eten en genieten van de kust in de Spaanse zon, het kan allemaal in Andalusië. Is een actieve excursie meer iets voor jou? Ook dan zit je in Andalusië op de juiste plek!

Bewandel de Caminito del Rey

Wat jaren geleden de gevaarlijkste wandelroute van Zuid-Europa was, is nu een van de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving van Málaga. In de 20e eeuw werd deze route belopen door mannen die zich met een tokkel naar hun werkplek begaven. Inmiddels is de wandelroute niet meer zo gevaarlijk als vroeger, dus als je geen last hebt van hoogtevrees is dit zeker een excursie van de lijst ‘Wat te doen in Andalusië’. Tijdens de wandeling over de 7 kilometer lange, gerenoveerde route verbaas je je over het adembenemende uitzicht. Bewandel de route op eigen houtje of boek je ticket met een gids, die je alles vertelt over de geschiedenis van de Caminito. Na de prachtige wandeling kun je heerlijk lunchen of dineren in het Restaurant El Mirador wat aan de noordkant van de route ligt.

Bewandel de Caminito del Rey

Fiets de Via Verde de la Sierra

Wanneer je tijdens onze Flavours of Andalucia Duo Rondreis in Ronda verblijft is de bekende Via Verde de la Sierra niet ver weg. Over deze oude - sommige nooit gebruikte - spoorwegen kun je prachtig fietsen. De 37 kilometer lange spoorweg tussen Olvera station en Puerto Serrano station is een route tussen adembenemede landschappen. Tijdens de ongeveer drie uur durende fietstocht fiets je over de oude spoorweg, door tunnels en over viaducten. Kom je in de buurt? Boek dan je tickets en huur je fiets via Las Perlas zodat je zeker weet dat je dit pareltje niet hoeft te missen!

Fietsen over de Via Verde is een spektakel

Barranquismo

Ben je op zoek naar een spannendere excursie, denk dan zeker aan de Barranquismo. Tijdens verschillende van onze fly & drive rondreizen in Andalusië kom je in de buurt van Málaga, waar de prachtige kloven van Zarzalones Gorge zich bevinden in het Sierra de las Nieves Natural Park. Tijdens een afdaling in deze bijzonder mooie kloven spring je van rotsen van 2 of 4 meter, abseil je van rotswanden van soms wel 27 meter en glij je van de natuurlijk gevormde glijbanen. Doordat het water uit een grot stroomt is er zelfs in de zomer een constante stroom van water door de bergen, extra leuk dus! Tijdens de vier uur durende tocht door de bergen en het water geniet je ook van de prachtige omgeving. Een ervaring om niet te missen dus!

Barranquismo is een wilde river afdalen in Andalusië

Heeft een van deze activiteiten in Andalusië je al warm gemaakt?

Was deze lijst van activiteiten het laatste zetje dat je nodig had om naar Andalusië af te reizen? Boek een van de vele fly and drive rondreizen in Andalusië uit ons aanbod en reserveer je plekje voor een van de actieve excursies om je vakantie nóg leuker te maken!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.