Frankrijk is een ideaal vakantieland met kids

De 4 leukste routes in Frankrijk met (kleine) kinderen

Een vakantie naar Frankrijk is natuurlijk voor jong en oud een leuke bestemming. Als familie is het hartstikke leuk je kinderen mee te nemen naar Frankrijk. Samen met de kids heerlijk uitrusten op het strand of genieten van de waterpret. In Frankrijk kun je alle kanten op. Tussen de rotsen op Corsica zijn er bijzondere vissen te zien tijdens het snorkelen. Of neem ze mee naar het historische Bretagne, waar je een bezoekje brengt aan het imposante kasteel van Mont-Saint-Michel. Tijd voor wat meer actie? Kano door de Franse Grand Canyon in de Elzas of vaar met een gondel door Petit Venice in Colmar.

1. Bezoek de historische steden in Bretagne en Normandië

Tijdens de Historisch Normandië en schilderachtig Bretagne rondreis bezoek je allerlei bijzondere historische plekken. Een bezoekje aan het Tapijt van Bayeux is erg indrukwekkend. Het is ook een plek waar de vele invasiestranden het strijdtoneel waren, waar de geallieerden in 1944 vochten voor de Europese bevrijding. Om de reis compleet te maken is een bezoek aan Mont-Saint-Michel enorm interessant voor de kinderen. Tijdens eb zijn er diverse wandelpaden naar het eiland, maar tijdens vloed zullen deze vollopen met water. Het is erg leuk om hier ook eens te wadlopen. Tegenwoordig is er een brug gemaakt, zodat het eiland op elk moment te bezoeken is. Zeker voor de kinderen is dit een sprookjesachtige gebeurtenis.

Mont Saint Michel is reuze boeiend om met je kinderen te gaan bezoeken

2. Geniet van de paradijselijke stranden op Corsica

Het prachtige Eiland Corsica mag natuurlijk ook niet vergeten worden als onderdeel van Frankrijk. Tijdens de Flavours of Corsica rondreis rij je langs de prachtige kust over smalle bergweggetjes en verblijf je op verschillende plekken op het eiland. Tijdens de autorit naar de Golfo de Porto kronkel je tussen de indrukwekkende rotsformaties, die geleidelijk aan van kleur zullen veranderen. Na een bezoek aan de geboorteplaats van Napoleon en ook de hoofdstad van Corsica, Ajaccio, is het tijd voor een prachtig stukje strand. De ouders genieten van de rust en de zon onder het genot van een goed boek, terwijl de kinderen al een goede duik hebben genomen in het heldere water. Tijdens een ontdekkingstocht tussen de rotsen kom je genoeg kleurrijke scholen aan vissen tegen. Een must op Corsica is zeker om een klein motorbootje te huren, om zelf langs de prachtige rotskusten te varen.   

Corsica beschikt over paradijselijke stranden, ideaal voor een rondreis met kinderen

3. Kijk je ogen uit in Saint Tropez

Een reis naar de Provence en de Côte d’Azur biedt een brede diversiteit. In de Provence bevindt zich de zogenoemde Grand Canyon van Frankrijk, Gorges du Verdon. Juist voor de kinderen is er enorm veel in deze regio te beleven. Van kanoën, kajakken, mountainbiken tot bergklimmen. Voor ieder wel wat wils! Na een aantal actieve dagen is het tijd om de boulevard van Saint Tropez te verkennen. Vader en zoon spotten de duurste auto’s op de stoep en de meiden kijken hun ogen uit in de vitrines van de designer winkels. Saint Tropez is een ideale bestemming voor als je naar Frankrijk wilt met (kleine) kinderen!

De boulevard van Saint Tropez om heerlijk te flaneren

4. Vanavond geen pizza maar flammkuchen op het menu in de Elzas

De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk. Ondanks dat, heeft de Elzas enorm veel te bieden. In het ene dorp proef je Frankrijk en in het andere dorp Duitsland. Van het noorden bij Obernai naar het zuiden bij de omgeving Colmar. De pastelkleurige vakwerkhuizen en met bloemen versierde bruggen zijn het plaatje van Colmar. Leuk voor de kinderen is om hier op te stappen op een gondel en de rivier door te varen. Maak kennis met Petit Venice! Tijdens de Van markante wijngaarden en pittoreske vakwerkdorpjes rondreis leer je de Elzas maar ook de Bourgogne en Vogezen beter kennen.

Colmar is het centrum van de typerende Elzas streek

Meer tips voor routes door Frankrijk met de kinderen?

Kijk je er naar uit om mooie herinneringen te maken in Frankrijk met de kinderen? Deze 4 prachtige routes in Frankrijk geven je genoeg inspiratie voor een volgende vakantie. Zo geniet je van de prachtige stranden, historische steden of ben je meer een liefhebber van wat luxe de Côte d’Azur. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een rondreis door Frankrijk als familie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.