Duitsland leent zich uitstekend voor een heerlijke fietsvakantie

De fiets mee op vakantie naar Duitsland: de 3 mooiste fietsroutes uitgelicht.

Tijdens een van onze Rondreizen in Duitsland kom je op prachtige plekken, waar je bijzonder mooi kunt fietsen. Op vakantie naar Duitsland kun je dan ook makkelijk je eigen fiets meenemen om de mooiste plekken te ontdekken op de fiets. In Duitsland vind je meer dan 200 langeafstandsroutes voor fietsers, met elk prachtige hoogtepunten. Hier vind je de 3 mooiste fietsroutes in Duitsland.

Fietsen in Duitsland

Voordat je gaat fietsen in een ander land is het natuurlijk belangrijk dat je de regels kent. Ook al ben je maar net over de grens en aan het genieten van de mooiste fietsroutes in Duitsland, de regels zijn hier toch echt anders. Het fietsen met een helm is in Duitsland alleen verplicht wanneer je met een racefiets weggaat. Echter wordt het wel aangeraden om een helm te dragen, zeker wanneer je met een elektrische fiets op pad gaat. Verder is het in Duitsland verplicht dat de fiets een onafhankelijke voor- en achterrem heeft, een achteruittraprem is dus niet voldoende.

Daarnaast is het in Duitsland verboden om iemand achterop te nemen en mag je op veel plekken niet naast elkaar fietsen, dit mag alleen wanneer je op een gescheiden fietspad fietst. Ook een drankje op het terras doen en daarna terug naar het hotel fietsen mag niet in Duitsland, met een alcoholpromillage van 0.3 of hoger mag je bij onze Oosterburen niet meer fietsen op de openbare weg. Als laatste zijn ze in Duitsland erg streng op het fietsen op de stoep, dit mag absoluut niet, een fietser mag zich op het fietspad of op de weg verplaatsen. Als je dus geniet van een van de mooiste fietsroutes in Duitsland, is het belangrijk om deze regels niet uit het oog te verliezen.

Fietsen in Duitsland is wel aan een aantal regels onderhevig

Ruhrtalradweg

De Lekker Dichtbij Midden Duitsland Rondreis eindig je in Sauerland, een prachtige groene omgeving perfect voor een actieve afsluiting van je vakantie. En laat nou net een van de mooiste fietsroutes van Duitsland door Sauerland lopen, de Ruhrtalradweg. De fietsroute door het Ruhrgebied loopt van Winterberg tot Duisburg en is zo’n 230 kilometer lang, hiervan kun je natuurlijk ook een stukje fietsen. De route is voornamelijk vlak en voor het grootste deel autovrij wat zorgt voor een heerlijk rustige fietstocht. Je fietst door het Ruhrgebied, het bosrijke middengebergte van Sauerland en de agglomeratie Meteropool Ruhr, gegarandeerd afwisseling dus!

De fietsroute door het Ruhrtal kenmerkt zich door de afwisseling

Moselradweg

Een andere mooie fietsroute in Duitsland is de Moselradweg. Over de fietsroute door de Moezel begeef je je langs tal van vakwerkdorpjes en wijngaarden. Extra leuk in september, wanneer de wijnfeesten beginnen! Tijdens De Verrassende Zuid-Duitsland Rondreis kun je deze, of een stuk van deze, prachtige route fietsen. Je begint in de oudste stad van Duitsland, Trier. Vanaf hier fiets je de 240 kilometer lange route naar Koblenz, waar je kunt eindigen met een lekker glaasje Rieslingwijn. De route is voor het grootste deel vlak waardoor je optimaal kunt genieten van de bijzonder mooie omgeving!

Fietsen langs de Mosel betekent langs veel idyllische plekjes fietsen

Bodensee-Radroute

Nog een prachtige fietsroute in Duitsland is een route waarbij water de hoofdrol speelt. Tijdens de Bodensee-Radroute fiets je rondom de Bodensee. De route is zo’n 265 kilometer en loopt niet alleen door Duitsland maar ook door Oostenrijk en Zwitserland. Begin je route bij Konstanz en fiets met de klok mee, zo fiets je zo veel mogelijk langs de over van de Bodensee. Maak tijdens de route genoeg tijd om een paar keer te stoppen, het bloemeneiland Mainau, het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen, het eilandstadje Lindau en het UNESCO-Werelderfgoed Kloostereiland Reichenau zijn stuk voor stuk het bezoeken waard! Tijdens onze Boeiende familie rondreis Duitsland ben je al in de buurt om de route, of een stukje hiervan, te fietsen.

Heerlijk even uitrusten van de fietsroute langs de blauwe Bodensee

Benieuwd naar deze mooie fietsroutes in Duitsland? Informeer naar de mogelijkheden van een van onze rondreizen in Duitsland zodat je zelf een van deze prachtige fietsroutes kunt fietsen!

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.