Op Sardinië in Italie vind je de mooiste stranden

Dit zijn volgens het Las Perlas team de 5 mooiste stranden van Sardinië

Sardinië is een eiland van Italië en een voor veel Italianen bekend vakantieoord. Inmiddels is Sardinië ook bij andere Europeanen een erg bekende vakantiebestemming geworden. Het eiland staat bekend om haar prachtige dorpjes, landschappen, kerkjes en voornamelijk de baaitjes en stranden. Die laatste zijn er werkelijk in overvloed. Sardinië heeft namelijk ongeveer 2000 km aan kustlijn waardoor er op elk plekje wel een prachtig strand te vinden is. Aan de ene kant zul je genieten van de wat rotsachtige kustlijn en aan de andere kant van de lang uitgestrekte witte stranden. In dit artikel delen we 5 mooie stranden van Sardinië met jou die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

1. Costa Rei: 4 stranden die 8 kilometer aan kustlijn vormen

In het zuidoosten ligt de prachtige kustlijn van Costa Rei. Tijdens de Slow roadtrip door het groene zuiden van Sardinië zit je al goed in de buurt in de buurt van deze kustlijn. Hier heb je meerdere stranden waar je kunt genieten van helderblauw water en witte zandstranden. Achter de duinen zijn deze lange stranden verscholen. Je vindt hier meerdere uitgestrekte lagunes, leuke vakantiehuisjes en grote rotsformaties. Een aantal voorbeelden van stranden die zeker een must zijn om te bezoeken zijn: Capo Ferrato, Sant’Elmo en Scoglio di Peppino. Genoeg ruimte dus voor iedereen om een goed plekje te zoeken. Mocht je na je stranddagje even klaar zijn met de zee en het zand, dan kun je het gezellige centrum nog inlopen en plaatsnemen bij leuk restaurantje.

Het Costa Rei strand zijn eigenlijk 4 stranden naast elkaar

2. Stintino: La Pelosa met uitzicht op Torre della Pelosa

Tijdens de Maak kennis met de wonderschone noordkust van Sardinië! rondreis overnacht je in het noordoosten van Sardinië. In deze regio is de kustlijn misschien nog wel het allermooist. Het bekendste beeld hier is het uitzicht op de Torre della Pelosa: het uitzicht waar je dé perfecte foto van kan maken. Middenin het water ligt het kleine eilandje met de Torre della Pelosa, wat zorgt voor een erg idyllisch beeld. Dit strand is een ideale plek voor gezinnen om met de kinderen te genieten van de watersporten. Je kunt hier namelijk ideaal snorkelen, surfen, duiken etc. Het is een wat toeristisch strand, maar zeker de moeite waard als je in het noorden bent.

Op het La Pelosa strand heb je uitzicht op de Torre della Pelosa

3. De golf van Orosei tussen de indrukwekkende kliffen

Een heel ander beeld van Sardinië krijg je bij de golf van Orosei. Hier vind je namelijk hoge kliffen en kleine baaitjes. Bij de Flavours of Sardinië Rondreis overnacht je ook in Orosei. De echte stranden zijn alleen per boot of te voet te bereiken. Een aantal voorbeelden van deze kiezelstrandjes zijn Cala Mariolu, Cala sisine, Cala Fiuli en Cala Goloritze. Rondom deze baaitjes geniet je van de imposante rotsformaties en zeegrotten. Het is een erg ruige kustlijn, maar zeker wel kindvriendelijk. Je kunt ook de keuze maken om een boottour te maken waarbij er langs alle plekjes een stop gemaakt wordt. Een eigen bootje huren is natuurlijk ook leuk!

In de Golf van Orosei in Sardinië vind je de mooiste baaitjes

4. De helderblauwe wateren van de Costa Smeralda

In het noorden bevindt zich de Costa Smeralda, ook wel de goudkust genoemd. Dit is de kust waar je grote jachten spot, luxe resorts en veel wijn. De kuststrook is wel 55 kilometer lang! Als je op zoek bent naar rust en mooie natuur, dan zit je hier goed. Zo heb je een aantal lange stranden waar je fijn kunt relaxen, maar ook kunt genieten van de mooie rotsformaties die de stranden omringen. De Costa Smeralda staat bekend om de chique vijfsterrenhotels en de luxe. Toch zijn er ook mooie plekken om te bezoeken voor toeristen die ergens anders verblijven, en zijn er gezellige campingplekjes. Een top plek voor wat afwisseling tijdens de reis.

De Costa Smeralda staat bekend om haar kristalheldere water

5. De duinen van Spiaggia delle Dune in het Zuid-Westen

Tijd voor het zuiden! In een van de uiterste puntjes van Sardinië vind je Spiaggia delle Dune. De naam zegt het eigenlijk al: dit is een kilometerlang strand omringd door prachtige witte zandduinen en duingrassen. Let erop dat een deel van de kust alleen in de zomer te bezoeken is aangezien het valt onder militair gebied. Het strand is ideaal voor watersporten en voor kinderen, doordat de zee geleidelijk afloopt. In de zomer zie je hier nog wel eens een groep trekvogels, waaronder Flamingo’s, op de lagunes vertoeven. De duinen kunnen soms wel 30 meter hoog worden. Een prachtig plaatje dus!

 

Deze bijzondere duinen geven een spectaculaire blik op de wonderschone omgeving van deze kant van Sardinië

Ontdek de stranden van Sardinië

In dit artikel hebben wij 5 prachtige kustlijnen en stranden op Sardinië met je gedeeld, maar rondom het eiland zijn er nog ontelbare mooie plekjes aan het water. Ga dus zeker zelf op avontuur! Mocht je geïnteresseerd zijn geworden in een rondreis naar dit prachtige eiland, neem dan vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

Ben jij fan van Italië als vakantieland? Bekijk dan ook eens ons totale aanbod van rondreizen door Italië.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.