De zwevende kloosters van Meteora zijneen hoogtepunt tijdens je Griekenland rondreis

Dit zijn volgens ons de 4 mooiste vakantieplekken in Griekenland

Denk je aan witte stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijk eten, dan denk je natuurlijk aan Griekenland! In het binnenland van Griekenland vind je ruige, bergachtige gebieden, terwijl je op de eilanden kunt genieten van de kilometerslange kustlijnen. Ben je op zoek naar historie of gezelligheid? Dat kun je vinden in een van de vele steden van het land. Kortom, Griekenland heeft het allemaal, en dit zijn volgens ons de 4 mooiste en leukste vakantieplekken in Griekenland.

Het bergachtige Kalavryta

Aan de noordelijke kant van de Peloponnesos bevindt zich een prachtig bergstadje; Kalavryta. Tijdens De grote Peloponnesos Rondreis verblijf je in dit relatief onbekende dorpje, waar je een bezoek kunt brengen aan de wonderbaarlijke Grot der Meren en de historische kloosters van Mega Spileo en Agia Lavra. Het klooster van Mega Spileo is gebouwd tegen de helling van een berg, wat zorgt voor een bijzondere gewaarwording. Naast deze prachtige bezichtigingen vind je aan de top van de heuvel zowel een Holocaust monument als een museum gewijd aan de geschiedenis van het bloedbad van Kalavryta in 1943.

De ondergrondse meren van Kalavryta zijn surrealisitisch mooi

De zwevende kloosters van Meteora

Jaren geleden werden op de rotspieken aan de voet van het dorp Kalambaka tientallen kloosters gebouwd; de Meteora. Vanuit het dorpje aan de voet van de rotspieken heb je een prachtig uitzicht over de oude kloosters die lijken te zweven. Benieuwd naar hoe de kloosters er vanbinnen uitzien? Dan kun je aan elk van de 6 kloosters een bezoekje brengen. Het is een flinke klim, maar met de trappen die gemaakt zijn naar de top van de piek is het zeker de moeite waard om één of meerdere van deze kloosters van dichtbij te bekijken! Heb je weer genoeg foto’s genomen van het indrukwekkende uitzicht en ben je weer beneden aangekomen? Breng dan zeker nog een bezoekje aan het dorp Kalambaka zelf. Ook hier is er genoeg te beleven.

Heel bijzonder zijn de kloosters van Meteora

De witte stranden en charmante dorpjes van Paros

Ben je op zoek naar een eiland met prachtige stranden en gezellige dorpjes maar zie je het niet zitten om 1 van de vele andere toeristen te zijn? Dan is Paros dé bestemming voor jou! Het eiland heeft verschillende gezellige, authentieke en bovendien fotogenieke dorpjes. De hoofdstad Parikia, waar de ferry aankomt, is er een van, maar ook de minder bekende dorpjes zoals Kostos en Marmara zijn een bezoekje waard. Als je genoeg door de leuke dorpjes hebt geslenterd kun je heerlijk tot rust komen op een van de prachtige stranden van het eiland.

Heerlijk tot rust komen op een van de prachtige stranden van Paros

Het historische en bruisende Nafplio

Als je van geschiedenis houdt, dan is Nafplio de leukste plek in Griekenland voor jou! In de eerste hoofdstad van Griekenland vind je het eerste parlementsgebouw, de eerste apotheek en ook de eerste koning woonde in Nafplio. Op het eiland zie je de historie overal terug: de historische gebouwen, musea over de oorlog en archeologie en prachtige oude kastelen. De bruisende stad staat vol met gezellige restaurants en kleinschalige toeristen winkeltjes waar je de leukste souvenirs kunt scoren. En dat is nog niet alles, want zelfs een middagje uitrusten op het strand kan hier midden in de stad, op het Arvanitia strand.

Nafplio staat bekend als een van de mooiste stadjes van Griekenland

Zelf op zoek naar de mooiste plekken van Griekenland

Griekenland heeft enorm veel te bieden en voor ieder wat wils, en daarom de perfecte bestemming voor een prachtige vakantie. Staan deze prachtige plekken inmiddels al op jouw bucketlist? Informeer dan snel naar de mogelijkheden voor een van de vele fly & drive rondreizen in Griekenland, zodat je zelf de mooiste plekken kunt ontdekken!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.