Las Perlas collega Anne maakt een rondreis door Ierland

Las Perlas collega Anne bezoekt indrukwekkend Ierland

Ook een reisadviseur gaat op vakantie en dit jaar was het langverwachte Ierland aan de beurt. Twee weken vol karakteristieke dorpjes te midden van een groene lappendeken, gezelligheid in de pubs, jigs & reels, honderd tinten groen op het netvlies, vermakelijke gesprekken waar je ook komt en overal goed gemutste Ieren! Wat is Ierland relaxed, prachtig, afwisselend, vriendelijk en ontzettend de moeite waard.

Onze route: Cork – Ring of Beara – Ring of Kerry – Dingle – Doolin – Galway –Connemara – Dublin.

Tijdens onze Flavours of Ierland rondreis kun je trouwens ook zelf genieten van al dit spektakel!

The road to Cork

De Ieren zeggen wel eens ‘The only good thing about Dublin is the road to Cork’. Nu is Dublin heerlijk, maar Cork mag er zeker zijn. Van een opvallend vermakelijke rondleiding in de City Gaol, een kaarsje aansteken in St Fin Barre’s Cathedral tot het doorsteken van Fitzgerald park, de vakantie trappen we goed af in Cork. Tel daarbij op de eigen brouwerijen, een rijke koffie- én ontspannen foodie-cultuur en je komt de eerste dagen niets tekort. Wij vertoefden een dagje langer in deze stad en huurden op deze bonusdag fietsen om langs de rivier de Lee te fietsen. Deze pikten we op tegenover de English Market, hebben we die ook gelijk afgevinkt. Langs de Lee verzamelen zich de Corkonians, al zwemmend en picknickend. We kregen een tip van een voorbijganger voor een mooie pleisterplaats halverwege: Angler’s, die zoals de Ierse traditie vernoemd is naar de familie die het bezit en runt. We spenderen met gemak een weekend in deze hippe, quirky stad.

Veel vertier in Cork tijdens je Ierland rondreis

Het ruige en woeste westen

Via een kleurrijke stop in Kinsale begon het echte werk van het ruige en woeste westen. De GPS kreeg de opdracht om richting Mizen Head te navigeren, alwaar prachtige kliffen en vergezichten van de oceaan je overdonderen.

Het volgende schiereiland Beara vonden we één van de hoogtepunten van de Wild Atlantic Way. Lonely Planet omschrijft de Healy Pass die dwars over het schiereiland loopt als ‘other worldly’ en dit valt niet beter zelf te verwoorden!  

Uiteraard trekken we een volle dag uit voor de Ring of Kerry, niet voor niets één van de hoogtepunten des lands. Gezellige dorpjes waar we koffie drinken, lunchen, rondstruinen, de haventjes bekijken, nog eens koffie drinken en uiteindelijk aan de aperitiefjes beginnen. We wandelen over Rossbeigh beach, aanschouwen de Cliffs of Kerry, steencirkels, het fort, talloze uitkijkpunten en je denkt haast dat deze dag 48 uur telt. De uitvalsbasis voor Killarney vonden we ietwat toeristisch, maar we verbleven net buiten de drukte van de stad. Op ons eigen terras slingerden we de bbq aan en verorberen we de meegebrachte lokale specialiteiten van de markt.

Het westen van Ierland biedt nog echt weidse uitichen

De kroegen van Dingle

Op weg naar Dingle stoppen we bij het kilometerslange Inch Beach en de plannen om ooit naar Ierland te verhuizen nemen serieuze vormen aan. Wat een prachtig strand, we eten wat bij Sammy’s en lopen net zo lang over het strand totdat we weer trek hebben en wéér even bij Sammy’s kunnen neerstrijken. Eenmaal in Dingle wordt de stemming er nog beter op, met zo’n 65 kroegen, een haven en spectaculaire Slea Head Drive naast de deur is Dingle echt een nieuwe bestemming voor op je verlanglijstje.

De enige manier wat ons betreft om Slea Head, de extra ring over het schiereiland, te ontdekken is per e-bike. Helaas liet het Ierse weer ons in de steek en kwamen we drijfnat in een pub terecht waar we opwarmden met een Irish Coffee en ‘verplicht’ de hele middag doorbrachten. Ook slecht weer is in Ierland dus bepaald geen straf.
 

Lange strandwandelingen zijn in Ierland goed mogelijk

Doolin & Galway

Op naar Doolin, het muzikale zondagskind. We hebben in dit land niemand ontmoet die geen instrument bespeelde of niet goed kon zingen. Eén van de perks van het reizen in juli is dat er íedere avond live muziek op het programma stond. Zoals onze buurman aan de bar al zei ‘we only go to pubs on T-days’. Oftewel, todays and tomorrows. En ook dit gebruik van de Ieren volgen we instemmend.  

De Cliffs of Moher die we vanuit Doolin bezochten, behoort tot één van onze favorieten. We liepen 15 kilometer, vanuit Doolin naar het -oprecht interessante- visitor center en weer terug. Wat een fantastische dag.

In Galway, the city of the tribes, stond nog meer ‘craic’ (plezier maken) op ons te wachten, want de Galway Races waren in volle gang. Iedereen in de stad neemt een week vrij, bezoekt de races, doft zich op, gokt erop los en stort zich in de avond in het feestgedruis met extra optredens en vermaak. Even uitkateren door een wandeling over het strand van Salthill te maken en we zoeken de natuur van Connemara op.

Muziek maken staat centraal in Doolin

Connemara

Wat een divers gebied en weer zo anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Donkerdere tinten groen, talloze meren en weidse vergezichten. Een dag die in de boeken kan is de Sky Road die we fietsten, het is hier prachtig! Zorg wel dat je een e-bike reserveert, want het is aardig hilly. Via Kylemore Abbey rijden we dan weer naar Dublin. Een prachtige stad waar we al eens geweest zijn. Toeristisch as it may be vonden we de Celtic Night Show een aanrader, river dance wordt afgewisseld met zang en tegelijkertijd krijg je een niet onverdienstelijk driegangenmenu geserveerd.
 

De vakantie zit er weer op, maar de liefde voor Ierland groeit verder. Volgend jaar naar het noorden?

Ook interesse in een rondreis door het adembenemende Ierland? Neem contact met ons op en we vertellen je alles over de mogelijkheden!

 

Het natuurschoon is overweldigend in Ierland

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.