Tijdens je roadtrip door Noorwegen kom je op de mooiste plekjes

3x waarom je kunt kiezen voor een roadtrip naar Noorwegen

Noorwegen, het land van wereldberoemde fjorden, de meest indrukwekkende bergen en ongerepte natuur. Van het noorderlicht tot de Lofoten eilanden en gezellige hoofdstad Oslo, Noorwegen is een bestemming die elke reiziger moet ervaren. Wat is er nu een betere manier om dit prachtige land te verkennen dan met je eigen auto? Bij Las Perlas Reizen geloven we dat een roadtrip door Noorwegen een onvergetelijke ervaring biedt. Hier zijn drie redenen waarom je zou moeten kiezen voor een roadtrip naar Noorwegen.

1. Vrijheid en flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van een roadtrip naar Noorwegen is de vrijheid en flexibiliteit die het biedt. Met je eigen auto kun je je reisschema aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Geen gedoe met vaste vertrektijden of beperkingen van het openbaar vervoer. Wil je spontaan stoppen bij een leuk dorpje langs de route? Geen probleem! Met een autovakantie heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, wanneer je maar wilt. Zo vinden wij de dorpjes Farsund of Hidra aanraders aan de Zuidwestkust, waar je tijdens je Zuid-Noorwegen roadtrip ook nog eens kunt verblijven in schattige houten huisjes aan het water.
In Noorwegen zijn er talloze mooie routes en wegen die je kunt verkennen tijdens je roadtrip, zoals de beroemde ‘Route 55’ en de prachtige Trollstigen. Met de auto kun je op je eigen tempo door de verrassende landschappen van Noorwegen rijden en onderweg genieten van de spectaculaire uitzichten.
 

Vergezichten over het Noorse landschap

2. Ontdek verborgen schatten

Noorwegen staat bekend om zijn overweldigende natuur en met een roadtrip door Noorwegen kun je gemakkelijk de verborgen schatten van het land ontdekken. Van afgelegen dorpjes tot verstopte fjorden, er is altijd iets nieuws te ontdekken achter elke bocht in de weg. Zeker wanneer je juist van de gebaande paden afwijkt, ontdek je de verborgen pareltjes. 
Met je eigen auto heb je de vrijheid om andere wegen te nemen en de minder bekende plekken van Noorwegen te verkennen. En laat dat nou net de reden zijn dat je voor een rondreis door Noorwegen wilt kiezen! Breng een bezoek aan charmante kustplaatsen zoals Stavanger, verken idyllische eilanden zoals de Vesterålen eilanden of maak een wandeling door uitgestrekte nationale parken. Een roadtrip stelt je in staat om de echte Noorse cultuur en natuur te ervaren, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots.
Nog zo’n parel van Noorwegen is Flåm, een idyllisch dorpje gelegen aan de oevers van de Aurlandsfjord. Omringd door steile bergen en groene valleien biedt Flåm precies dat uitzicht op de fjorden en watervallen die de regio kenmerken. Tijdens onze meeslepende Zuid-Noorwegen rondreis maak je hier zeker een tussenstop! 
 

Verborgen fjorden ontdekken tijdens je roadtrip door het uitgestrekte Noorse land.

3. Comfortabel en veilig reizen

Een roadtrip door Noorwegen betekent ook dat je kunt genieten van comfortabel en veilig reizen. Je hebt de mogelijkheid om je eigen route te plannen en te stoppen waar en wanneer je maar wilt. Bovendien heb je al je spullen binnen handbereik en hoef je je geen zorgen te maken over het sjouwen van bagage. Wanneer je met kinderen reist kan het ook fijn zijn om met je eigen auto te reizen, omdat de kids al gewend zijn aan de auto. 
Noorwegen staat bekend om zijn goed onderhouden wegen en strenge verkeersregels, waardoor het een van de veiligste landen is om met de auto te verkennen. Tijdens de roadtrip kun je met een gerust hart de prachtige landschappen van Noorwegen verkennen, wetende dat je in goede handen bent. Wist je dat Noorwegen super divers is? Naast prachtige natuur stop je tijdens onze Noorwegen rondreizen ook in Bergen, de op een na grootste stad van het land. Verblijven doe je hier in een flamboyant boutique hotel, of in een luxe eigen appartement. Geheel naar eigen wens natuurlijk! 
 

Aan spectaculaire uitzichten geen gebrek tijdens je Noorwegen roadtrip

Een roadtrip door Noorwegen met Las Perlas Reizen

Een roadtrip naar Noorwegen biedt de perfecte mix van vrijheid, avontuur en comfort. Bij Las Perlas Reizen helpen we je graag bij het plannen van jouw droomreis naar dit verbluffende en ongerepte Scandinavische land. Laat ons je gids zijn terwijl je op ontdekkingstocht gaat door de verschillende soorten landschappen en verborgen schatten van Noorwegen. Slapen doe je uiteraard in pareltjes van hotels, waar Las Perlas voor staat. Daarnaast sturen we je de leukste tips door van plekken die we natuurlijk ook zelf hebben bezocht. Waar wacht je nog op? Bekijk al onze Noorwegen rondreizen hier.

 

Ook in Noorwegen logeer je in heerlijke sfeervolle hotelparels van Las Perlas

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.