4 ideale vakantiebestemmingen voor een week weg

4 ideale vakantie bestemmingen voor een week weg

Heb je maar een week de tijd voor een reis? Dan lichten wij in deze blog 4 ideale bestemmingen uit voor een vakantie van een week. Zo kun je genieten van de zon in een klein maar fijne reis naar Sicilië, bezoek je de koningssteden in Andalusië, maak je een rondreis door het mythische zuiden van Campanië of bezoek je het schiereiland Peloponnesos. Een aantal perfecte rondreizen voor een weekje, waar je zelfs nog een dag aan kan plakken. Benieuwd naar welke rondreis perfect bij jou wensen past? Lees dan hieronder verder over de 4 bestemmingen.

1. Bezoek voor een week de koningssteden van Andalusië

Een perfecte bestemming voor een week is natuurlijk het zuidelijke Spanje. Binnen een paar uur vliegen sta je al in Andalusië op het vliegveld van Malaga. Er is enorm veel interessante cultuur en geschiedenis te vinden in de koningssteden van Andalusië. De reis begint in het bruisende Malaga, ook de geboortestad van Picasso. Een bezoekje aan zijn museum is dus ook een echte must. De stad van boven bekijken? Beklim dan de Alcabaza, waar je een prachtig overzicht heb over het hart van de stad. Het fort en de ruïnes zijn ook zeker een bezoekje waard. De tweede dag rij je door naar Granada. De stad van het Alhambra. In het torenhoge paleis vind je verschillende bijzondere kunstwerken en oude overblijfselen van de Moorse en Katholieke cultuur. De derde stad is Cordoba, de stad waarvan het gehele centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Cordoba staat voornamelijk bekend om haar Mezquita. Door de ontelbare pilaren zorgt elke blik weer voor een nieuw aanzicht. De Koningssteden Rondreis eindigt in het prachtige Sevilla. Het beeld van Sevilla voor vele zal de Plaza de España zijn. Dit prachtige gebouw bevat een hele elementen van keramiek en vormt zich als een halve cirkel. je sluit de dag af in een van de oudste paleizen het Real Alcazar de Sevilla.

Corodba is een van de beroemde Koningssteden in Andalusië

2. Uitrusten op het heerlijke eiland Sicilië

Tijdens de De kleine (maar fijne) Sicilië rondreis! laad je helemaal weer op, doordat je met korte afstanden een aantal prachtige plekken bezoekt. Je vliegt op Catania, waar je de Etna vanuit het vliegtuig al zie liggen. Tijdens een tocht naar boven met een gids kom je oog in oog te staan met de kraters van deze nog actieve vulkaan. Een van de mooiste steden op Sicilië is Siracusa, de volgende bestemming van de reis. Deze door de Grieken gestichte stad bevat een hoop historie. Een aantal highlights zijn het Parco Archeologico, de Duomo en de Fonte. Hierna is het tijd voor de Barok-driehoek, waar je Noto, Modica en Ragusa kan bezoeken. Alle steden hebben gemeen dat ze in 1693 verwoest zijn door een aardbeving en hierna weer prachtig opgebouwd zijn. Voordat je weer huiswaarts gaat is Agrigento een prachtige plek om de reis af te ronden. In de tempelvallei zijn nog 9 tempels met veel ruïnes te bewonderen. Bij alle plaatsjes slaap je natuurlijk in de meest fijne door ons uitgezochte accommodaties.

Sicilië is een zeer geschikt eiland voor een weekje weg

3. Een week weg naar het ruige schiereiland Peloponnesos

De reis begint meteen nadat je de voeten op de grond zet in Athene. Na een rit van 2,5 uur waan je je in het rijk van de oude Spartanen: Mystras. Vanuit het prachtige Taygetos gebergte kijk je uit op Sparta. De stad van de mythes en gezegdes. De volgende plek tijdens De kleine Peloponnesos Rondreis is Mani. Tussen de uitgestrekte kale bergketens vind je hier en daar een paar prachtige olijfbomen. Tijdens de bergroutes kom je langs een aantal schilderachtige plaatjes. Hierna is het tijd voor het openlucht theater van Monemvasia. Als je de prachtige poorten van de brug oversteekt waan je je in de prachtige straatjes van dit kasteelstadje. Het havenstadje Nafplio is de laatste bestemming van de reis. Je sluit de reis af door heerlijk rond te dwalen in deze stad. Hier en daar een terrasjes op het plein of nog een laatste bezoek aan de kerkjes. Deze stad heeft genoeg bezienswaardigheden voor een paar rustige laatste dagen.

De Peloponessos zijn een prima bestemming voor een week vakantie

4.De oudheid van Campanië die een rondreis hiernaartoe aantrekkelijk maakt

De Rondreis Campanië, het mythische zuiden begint in een van de oudste steden van de wereld, Napels. Al snel is het tijd om het indrukwekkende Pompeii en Ercolano te bezoeken waar vele om het leven kwamen door de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. In Pompeii zijn er enorm veel overblijfselen en beelden van personen die versteende door het lava van deze vulkaan. Een ander deel waar een van de best gebleven overblijfselen zijn ligt ongeveer 1,5 uur verderop namelijk de tempels van Paestum. In Paestum en een andere mogelijkheid Agropoli is het nog erg rustig qua toerisme en dus de perfecte plek om de plekjes echt te leren kennen. De reis eindigt in het authentieke Cilento NP. Geniet hier van de prachtige kustlijn en de op ieder eigen manier uniek dorpjes.

Pompeii geeft je een briljante blik op de historie

Meer te weten komen?

Na deze blog gelezen te hebben zit er vast een bestemming tussen voor jou weekje vakantie. Het is natuurlijk altijd mogelijk hier een dag of meer aan toe te voegen. Wil je bijvoorbeeld meer te weten komen over rondreizen in Andalusië? Check dan onze website verder of neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor jou favoriete bestemming!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.