De Pyreneeën horen zeker thuis in de auto rondreis door Noord Sanje

4 mooie auto bestemmingen van Noord Spanje die tijdens je vakantie niet mogen ontbreken

Het prachtige Noord Spanje is het perfecte land voor een rondreis of auto vakantie. Van gezellige, levendige steden tot ruige bergen en bijzonder mooie stranden, Spanje heeft voor ieder wat wils. Het is daarom ook moeilijk om te kiezen welke van al deze prachtige plekken je wil bezoeken tijdens je rondreis. Hier vind je de vier mooiste bestemmingen van Noord Spanje die niet tijdens je rondreis of auto vakantie mogen ontbreken.

1. Santiago de Compostella

Tijdens de Noord-Spanje rondreis met Picos én Strand kom je ook op deze bijzondere plek in het noorden van Spanje. Santiago de Compostella, wereldwijd beroemd als een van de belangrijkste bedevaartsteden is een prachtige stad en zeker het bezoeken waard. Het oude centrum staat door de aanwezigheid van de oude kloosters en kerken op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf de grootste kathedraal in de stad, het eindpunt van de barre tocht die pelgrims hebben afgelegd, zijn de rest van de bezienswaardigheden allemaal op loopafstand, ideaal dus. En niet te vergeten, doordat een derde van de bevolking uit studenten bestaat is het nachtleven van de stad bruisend en levendig. Om een dag vol cultuur af te sluiten met een gezellig drankje op het terras zit je in deze stad dus goed!

De beroemde Camino de Santiago vind overal zijn wegaanduiding

2. Madrid

De hoofdstad van Spanje, Madrid, mag je niet overslaan tijdens je auto vakantie of rondreis naar Noord Spanje. In deze wereldstad zul je je geen moment vervelen tijdens je bezoek. Hoewel Madrid de hoofdstad van Spanje is, voelt het centrum aan als een kleine, knusse plek, bijna alle bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken en de loopafstanden zijn niet erg ver. Niet alleen het centrum van de stad is het bezoeken waard, ook veel van de modernere buitenwijken, ieder populair voor hun eigen kenmerken, moet je gezien hebben. Al met al, de stad vol kunst en cultuur, maar ook natuur en de heerlijke Spaanse keuken is er eentje die je niet wil missen! Tijdens de Klassieke steden rondreis Midden-Spanje breng je ook een bezoek aan deze parel van een stad.

Madrid kent vele rustpunten zoals dit park met vijver

3. Costa Brava

De Costa Brava is een bekende vakantiebestemming voor als je naar Noord Spanje reist met de auto en welke ook is opgenomen in De Grote Spanje rondreis. Het gebied van zo’n 200 kilometer kustlijn heeft voor iedereen wel wat te bieden. Van prachtige stranden en baaitjes tot historische en charmante Spaanse dorpjes. Dat de kust zo lang gerekt is maakt deze regio de ideale bestemming voor een rondreis, er is altijd wel een stukje kust in de buurt van de andere plekken die je gaat bezoeken. Heerlijk zwemmen in de blauwe zee, struinen door de typisch Spaanse dorpjes en genieten van een lekkere maaltijd bij een van de vele strandtentjes, dat is toch alles wat je nodig hebt voor een perfecte auto vakantie in Noord Spanje!

De Costa Brava is een fijne bestemming voor een autovakantie Noord Spanje

4. Picos de Europa

Tijdens de Noord-Spanje rondreis met Picos én Strand kom je met de auto bereikbare vakantie in Noord Spanje, zoals de titel al verklapt, in de prachtige bergen van de Picos de Europa. De hoge bergen, die voornamelijk bestaan uit kalksteen, en blauwe bergmeren tussen de indrukwekkende pieken zorgen voor prachtige uitzichten. De populaire bestemming voor wandelaars en klimmers is in 2003 tot biosfeerreservaat benoemd door UNESCO. Voor een natuur- of wandelliefhebber is de Picos de Europa een gebied wat echt niet overgeslagen mag worden.

Je autovakantie door Noord Spanje brengt je zeker ook naar de imposante Picos de Europa

Benieuwd geworden naar auto vakanties in Noord Spanje en deze prachtige plekken van het land? Neem contact op met een van onze reisadviseurs voor de mogelijkheden voor jouw perfecte reis door Spanje! Bovendien is er nog veel meer moois te ontdekken in deze regio dus alle mogelijkheden bespreken we graag met je!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.