In Braga ga je terug in de tijd tijdens je Noord Portugal rondreis

4 redenen waarom een vakantie in Noord Portugal zo leuk is

Het land van de fado, de heerlijke steden, de port, de vissersdorpjes, de gevarieerde kusten, de verborgen baaitjes en de vriendelijke bewoners. Bij Las Perlas zijn we al jaren fan van Portugal. Maar heb je er al eens over nagedacht om een rondreis door het minder bekende Noord Portugal te maken? Noord Portugal heeft van alles te bieden, denk aan het altijd gezellige Porto, de prachtige Douro vallei en de stuwmeren van Coimbra. En wij vertellen je in 4 redenen waarom Noord Portugal op jouw vakantie bucketlist hoort! 

1. Ervaar de authentieke Portugese cultuur

Tijdens een vakantie in Noord-Portugal ervaar je het echte Portugese leven, ver weg van de drukte van toeristische hotspots. Ontdek traditionele dorpjes waar de lokale bevolking je begroet met een warme glimlach wanneer je ze tegenkomt op de straten. Ze laten je maar al te graag hun dorpje zien! De rijke cultuur komt tot leven in de ambachtelijke kunsten, de levendige markten en de traditionele festivals. Hier kun je je echt laten onderdompelen in de hartverwarmende Portugese gastvrijheid. 

De versmarkt is een belangrijk onderdeel van de Portugese cultuur

2. Adembenemende natuur

De tweede reden om voor een Noord Portugal vakantie rondreis te kiezen is de natuur. Noord Portugal verwelkomt natuurliefhebbers met open armen. Van de Douro vallei tot de weelderige bossen van het Peneda-Gerês National Park, de natuur hier is werkelijk adembenemend. Las Perlas biedt ook nog eens de meest avontuurlijke excursies aan die je meenemen naar de beste plekjes. Verken de vele fotogenieke landschappen, bewonder de groene heuvels en geniet van de serene schoonheid van de ongerepte natuur. Een Noord Portugal rondreis met Las Perlas is een ontdekkingsreis door adembenemende panorama's. Je kiekjes zullen het thuisfront gegarandeerd jaloers maken! 

De Douro vallei is een ansichtkaart uitzicht tijdens je reis door Noord Portugal

3. Culinaire versnaperingen

De Portugezen die weten wel wat genieten is. De gastronomie is hier werkelijk waar om te smullen! Proef de verfijnde portwijnen in de wijngaarden van de Douro vallei, geniet van de smaakvolle kazen in de bergdorpen en raak in de ban van de verse zeevruchten aan de kust. Het is een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal verwennen en je voldaan achter zal laten. Om het plaatje compleet te maken kun je bij Las Perlas ook kiezen voor een kookworkshop in de Douro vallei. Zo leer je zelf hoe je die heerlijke maaltijden kunt bereiden! 

Wijn en verse produkten is een kenmerk van de Portugese cultuur

4. Historische pracht

De vierde – maar zeker niet de laatste – reden om voor een Noord Portugal vakantie te kiezen is de historie. De geschiedenis van Noord Portugal strekt zich uit over eeuwen en wordt weerspiegeld in de architectuur, kastelen en historische steden. Tijdens onze rondreizen door Portugal kun je kiezen voor fascinerende rondleidingen door middeleeuwse kastelen. Ook ga je langs UNESCO beschermde steden zoals Porto, die je de erfenis van het verleden laten voelen. Wandel door smalle geplaveide straatjes, bewonder historische gebouwen en laat waan je even in tijdperk van grandeur en legendes. 
 

Veel historie is te vinden in het noorden van Portugal

Een Noord Portugal vakantie roept en Las Perlas staat klaar om gehoor te geven aan je wensen en je mee te nemen op een reis vol authentieke ervaringen, adembenemende natuur, culinaire ontdekkingen en historische pracht. Al onze rondreizen zijn op maat gemaakt en dus aan te passen, geheel naar je wensen. Zo kun je kiezen voor onze port, natuur en fado - afwisselende rondreis, maar ook aanpassingen maken waar dat wenselijk is. Ontdek de charme van Noord Portugal met ons voor gegarandeerd memorabele vakantieherinneringen! Twijfel niet langer en neem contact met ons op voor een persoonlijk reisvoorstel.

Blauwe tegeltjes is een kenmerk van noord Portugal

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.