Meteora is een van die parels in het binnenland van Griekenland

4 topplekken die je niet mag missen tijdens je bezoek aan centraal Griekenland

Dat Griekenland de perfecte bestemming is voor eilandhoppen, prachtige stranden en heerlijke temperaturen, wisten we al langer. Maar wist je ook dat de regio Centraal-Griekenland vol zit met authentieke dorpjes en prachtige natuur? Daarnaast is dit ook de ideale bestemming voor een rondreis met de auto! Zelfs wanneer je al jaren achtereen de Griekse eilanden hebt bezocht zijn er op het vasteland nog zo veel meer regio’s te ontdekken. Wij noemen 4 parels in en rond de regio Centraal-Griekenland waarvoor je de eilanden gerust even overslaat!

1. Zwevend Meteora: bezoek de zes zwevende kloosters

De Meteora is een gebied dat bestaat uit 6 kloosters: Grote Meteoor, Varlaam, Agia Nikolaou Anapafsas, Megalo Meteora, Roussanou, Agia Triada en Agia Stefanou. Oorspronkelijk waren het 24 kloosters, maar tegenwoordig zijn er nog maar 6 bewoond door monniken en/of te bezichtigen. De kloosters worden ook wel zwevende kloosters genoemd, doordat ze zich allen hoog op een rots bevinden. Met name in het najaar en de winter, wanneer de rotsen worden omgeven door mist, lijken de kloosters regelrecht uit een mysterieuze film te komen. Een leuk feitje: de kloosters zijn door dit indrukwekkende beeld zelfs te zien in de James Bond film For Your Eyes Only.

 

Meteora in Griekenland

2. Historisch Delphi: vraag het orakel van Delphi om raad

Aan de voet van de berg Parmassos ligt het historische plaatsje Delphi, omgeven door een prachtig landschap en veel historische gebouwen waaronder tempels, schathuizen en theaters. Te midden van de archeologische opgravingen vind je het Orakel van Apollo, ook wel het orakel van Delphi genoemd, welke in ruil voor een offer antwoord gaf op alle vragen over de toekomst. Dit orakel behoort tot de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Griekenland, heeft een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is al eeuwenlang wereldberoemd. Het nieuwe Delphi is volgens velen een stuk minder aantrekkelijk en daarom is Arachova de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het archeologische Delphi. Arachova is één van de vele tussenstops tijdens onze Leer Griekenland écht kennen Rondreis (vasteland-oost)!

Delphi is een hoogtepunt op je binnenland Griekenland rondreis

3. Pilion: ontdek de prachtige natuur op eigen houtje

Pilion is een schiereiland gelegen tussen Athene en Thessaloniki. Dit schiereiland is nog niet erg in trek bij toeristen, maar wel bij locals. Dat maakt dat je hier de echte, authentieke cultuur leert kennen. Dat de locals Pilion zo mooi vinden is niet gek, want de natuur is prachtig en het eiland zit vol met adembenemende baaien en stranden. Kriskras over het schiereiland Pilion lopen talloze wandelpaden welke je naar de meest verstopte plekjes leiden. Toch heeft elk wandelpad zijn eigen charme. Zo wandel je langs de kust van strand naar strand en klim je in het binnenland door dichte jungle en langs beekjes en watervallen. Aanraders zijn de wandelroutes van Friends of the Kalderimi, geplaveide paadjes gemarkeerd met gele ronde markeringen.

Pilion in Griekenland isvooral bekend bij de locals

4. Sprookjesachtig Zagoria: middeleeuwse dorpen gecombineerd met prachtige natuur

Gelegen in de meest bergachtige regio van Griekenland vind je Zagoria, een gebied met prachtige oude bruggen, diepe kloven en middeleeuwse huizen. Dit prachtige gebied staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst en schetst een heel ander beeld van Griekenland, wat het juist zo leuk maakt! Met meer dan 40 bergdorpjes welke verbonden zijn door meer dan 160 bruggen kun je hier prachtige routes rijden, om zo veel mogelijk te kunnen zien in een korte tijd. Hoeveel bruggen spot jij? De populairste dorpjes zijn Papigo, Monodendri en Aristi, welke uitgebreid aan bod komen tijdens onze Van Historie tot Historisch Strandbezoek Rondreis (vasteland-west)!

Zagoria is sprookjesachtig

Ontdek Centraal-Griekenland op jouw manier

Wanneer je een gebied écht van alle kanten wilt ontdekken is het verstandig om hier meerdere nachten te verblijven en uitgerust op pad te gaan. Onze rondreizen in Griekenland zijn zo samengesteld dat je zoveel mogelijk kunt zien én genoeg tijd per locatie hebt. Liever één gebied écht door en door ontdekken? Neem gerust een kijkje in ons veelzijdige aanbod hotelpareltjes in Griekenland en wie weet kom jij je ideale toekomstige vakantieadres tegen! Contact ons vrijblijvend voor een persoonlijk op maat gemaakte rondreis!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.