In Kroatië heb je veel ruimte om samen het water op te gaan tijdens je familiereis

4x waarom Kroatië zo leuk is voor jouw familievakantie

Kroatië, gelegen in het hart van Europa aan de Adriatische Zee, heeft de afgelopen jaren meer aandacht getrokken en wordt steeds vaker gekozen als familiereis. En wij snappen waarom! Dit land heeft écht veel te bieden, van kustlijnen met het helderste water tot historische steden waar je uren doorheen kunt struinen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de indrukwekkende natuurparken. Voor gezinnen die op zoek zijn naar een diverse familievakantie is Kroatië echt een must. En wij geven 4 redenen om hiervoor te kiezen.

1. Prachtige stranden en kristalhelder water

Eén van de redenen dat Kroatië zo ideaal is als een familievakantie is de prachtige kustlijn. Langs de kust vind je stranden in elke vorm, van zandstranden tot kiezelstenen en van mooie baaien tot ondiepe inhammen. De stranden van Kroatië zijn ook nog eens goed onderhouden, wat een dagje strand nog beter maakt. In Kroatië heb je tal van watersportmogelijkheden. In ondiepe baaien kun je goed snorkelen met de kids. Daarnaast kun je ook kajakken, suppen en zeilen, en Las Perlas heeft uiteraard de leukste (water)excursies voor je klaarstaan. 

Prachtige stranden vind je tijdens je familiereis door Kroatië

2. Historische steden met culturele schatten

Kroatië heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen maar strand. Zo zijn de drie grote steden Dubrovnik, Split en Zagreb doordrenkt met historie. Wanneer je tijdens deze famlievakantie in Kroatië door de steden loopt kom je middeleeuwse forten, paleizen en kerken tegen die je terugbrengen in de tijd. Het is niet voor niets dat een deel van Game of Thrones hier is opgenomen! Boek bijvoorbeeld een fietstour en ga met een gids langs alle highlights van de steden. Na je inspanning is het tijd voor een drankje op één van de gezellige terrasjes. En wij zouden Las Perlas niet zijn als we niet de beste adresjes voor je hebben uitgezocht. 

Vanaf een mooi uitkijkpunt samen over Dubrovnik en de zee staren

3. Avontuurlijke activiteiten in de natuur

Voor families die niet vies zijn van een beetje avontuur, zit je hier wel goed. Tijdens je familievakantie door Kroatië zijn er genoeg mogelijkheden om prachtige natuur te zien. Nationale parken zoals Plitvicemeren en Krka bieden adembenemende watervallen, groene bossen en wandelpaden. Tijdens de wandelingen in Plitvice en Krka kom je langs watervallen en meren waar je je ogen uitkijkt. En bij beide parken zijn er kortere routes om uit te kiezen voor wanneer de kinderen niet te ver willen lopen. Met onze Flavours of Kroatië Familierondreis heb je een stop bij de Plitvicemeren! En in onze familievakantie in Kroatië zitten ook verschillende avontuurlijke excursies, zoals kayakken bij zonsondergang of zelfs helemaal in het donker. Zo ben je lekker actief met een ontspannen vakantiegevoel! 
 

Tijdens jullie Familiereis Kroatië staat een prachtige kanotocht op het programma

4. Gastvrije én kindvriendelijke accommodaties

Kroaten staan bekend om haar gastvrijheid. En dat is dan ook de vierde reden om Kroatië te kiezen voor jouw familievakantie. Daarnaast bieden veel hotels in Kroatië familiekamers aan en vind je accommodaties met veel activiteiten voor kids. En Las Perlas heeft uiteraard de leukste pareltjes voor jullie uitgekozen! Zo bieden we comfortabele boomhutten aan en gezellige glampings. Een ervaring die jullie sowieso niet meer vergeten. Of wat te denken van kleinschalige familie accommodaties waar de gastvrouw de lekkerste maaltijd voor je op tafel zet!

Een van de geweldige familieaccommodaties tijdens jullie gezinsreis door Kroatië

Kortom, Kroatië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke familievakantie. Van de prachtige stranden en historische steden tot de natuurlijke schoonheid en gastvrijheid van de lokale bevolking, hier vind je alles voor een top verblijf! Wist je dat je rondreis door Kroatië met een fly & drive te bezoeken is, maar dat je ook met eigen auto kunt gaan? Onze Familiereis door Slovenië en Kroatië is daar een mooi vorbeeld van!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.