In Zuid-Afrika is er aan weidse uitzichten geen gebrek.

5 dingen die je gedaan moet hebben in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: een land dat voor velen nog op het lijstje staat om te bezoeken. Wij begrijpen wel waarom! Van de vele wildparken waar je met een beetje geluk de big five kunt spotten tot de mooiste autoroutes en wijnlandschappen: Zuid-Afrika heeft écht alles. We kunnen wel honderden redenen opnoemen, maar in dit blogartikel vertellen we je over de 5 dingen die je in ieder geval gedaan móet hebben tijdens een rondreis door Zuid-Afrika

1.    Bezoek aan Krugerpark
 

Geen reis naar Zuid-Afrika is compleet zonder een bezoek aan het beroemde Krugerpark. Sterker nog, dit park is voor velen de reden dat ze Zuid-Afrika bezoeken. Krugerpark is al sinds 1898 beschermd gebied, wat maakt dat er ontzettend veel wilde dieren leven. Krugerpark heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld, maar ook andere iconische soorten noemen Kruger hun thuis, zoals de cheetah, nijlpaard, hyena, zebra en krokodillen. Wist je dat Krugerpark een oppervlakte heeft, zo groot als de helft van Nederland? Het leuke hier is dat je de keuze hebt om met een georganiseerde safari mee te gaan, maar je mag ook zelf met eigen auto op pad door het park. Je camera zal overuren maken! 
 

In Kruger National Park steken de olifanten voor je auto over

2.    Leer alles over de Apartheid in Kaapstad
 

Kaapstad: ook wel de Moederstad van Zuid-Afrika. Hier is het niet alleen prachtig vanwege de natuurlijke schoonheid, maar ook rijk aan geschiedenis. Een bezoek aan het Apartheidsmuseum en het District Six Museum biedt een inzicht in de turbulente geschiedenis van het land. Daarnaast verdient ook het Robbeneiland een bezoekje, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Vergeet je zakdoek niet mee te nemen, het kan best even emotioneel worden! Wel is het een essentiële ervaring die je helpt de complexiteit van dit mooie land te waarderen. En na alle ontdekkingen kun je uitwaaien op een van de mooie stranden van Kaapstad, zoals Boulders Beach waar de pinguïns je vergezellen.

 

De cel waarin Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten op Robbeneiland

3.    Wijn proeven in wijnland Stellenbosch
 

Zuid-Afrika staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende wijnen, en de wijnregio Stellenbosch is hier het hart van. Op slechts een steenworp afstand van Kaapstad biedt Stellenbosch uitgestrekte wijngaarden, historische wijnhuizen en heerlijke wijnen om te proeven. Neem deel aan een wijnproeverij tour om enkele van de beste wijnen te ontdekken en geniet van de prachtige omgeving. En dat kan ook per fiets! 
Naast wijn biedt Stellenbosch ook culinaire hoogstandjes in talrijke restaurants en bistro’s, vaak gelegen op pittoreske plekken omringd door wijngaarden en bergen. Dinner with a view terwijl je geniet van de lekkerste wijn! 
 

Stellenbosch staat garant voor uitgestrekte wijngaarden

4.    Bezoek de natuurreservaten in St. Lucia
 

St. Lucia is gelegen aan de oostkust van Zuid-Afrika en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het iSimangaliso Wetland Park dat sinds 1999 tot het UNESCO-werelderfgoed behoort is de grootste attractie hier. Dit unieke ecosysteem bestaat uit meren, zandduinen en moerassen en staat vooral bekend om de vele nijlpaarden die hier wonen. En die blijven niet alleen in het water! ’s Avonds is het daarom verstandig om de auto te pakken, zelfs voor kleine stukjes. Want het kan maar zo gebeuren dat je een wandelend nijlpaard tegenkomt.. 
Maar ook tijdens een bootsafari heb je de kans om deze fascinerende dieren van dichtbij te zien. Daarnaast zijn er tal van wandel- en fietspaden om de omgeving te verkennen. Het park biedt een perfecte mix van avontuur en ontspanning in een van de meest diverse natuurgebieden van Zuid-Afrika. Ben je al verkocht? Las Perlas Reizen brengt je graag langs alle highlights tijdens onze Grote Zuid-Afrika rondreis.
 

In St. Lucia in Zuid-Afrika maken de nijlpaarden 's avonds graag een wandelingetje.

5.    Rijd de Panoramaroute
 

De Panoramaroute is een van de meest schilderachtige autoroutes in Zuid-Afrika. Deze route is gelegen in de provincie Mpumalanga, wat letterlijk betekent ‘de plek waar de zon opkomt’. De route brengt je langs spectaculaire bezienswaardigheden zoals de Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Luck Potholes. Elke stop langs de route biedt iets unieks, van prachtige watervallen tot indrukwekkende rotsformaties en uitkijkpunten die je het gevoel geven op de top van de wereld te staan. Het is een ideale rit voor fotografen en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar de schoonheid en diversiteit van het Zuid-Afrikaanse landschap. Dit mag je niet missen tijdens je Zuid-Afrika rondreis!
 

Een bezoek aan de Blyde River Canyon is een van de highlights tijdens je Zuid-Afrika rondreis

Bij Las Perlas Reizen weten we hoe geweldig het is om de mooiste plekken te bezoeken. Na een dag vol ontdekkingen is het dan ook heerlijk om terug te kunnen trekken in de beste logeeradresjes. En laten wij daar nou juist de experts in zijn! Tijdens een van onze rondreizen door Zuid-Afrika brengen we je langs alle juwelen van locaties om vervolgens ook te verblijven in pareltjes van boutiquehotels. Meer weten? Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvend en persoonlijk reisvoorstel.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.