Lunch aan dit idyllische Griekse haventje op de Peloponnesos

5 redenen waarom je een vakantie in de Peloponnesos niet wil missen

In het zuiden van Griekenland vind je de Peloponnesos, een schiereiland dat bekend staat om geschiedenis, cultuur en gevarieerde landschappen. Op je vakantie in Peloponnesos vind je oude ruïnes in Delphi, kleine dorpjes en mooie stranden in Korfos. Bij Las Perlas Reizen weten we dat een rondreis door dit prachtige gebied een onvergetelijke ervaring gaat worden. Las Perlas is al jarenlang expert in vakanties in Griekenland en we weten dan ook ontelbare redenen te noemen waarom je Peloponnesos niet wil missen komende vakantieperiode. In dit blogartikel geven we je er vijf:

1. Geschiedenis en archeologie

De Peloponnesos zit vol elementen uit de geschiedenis die teruggaan tot de oudheid.  Hier vind je enkele van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van Griekenland, waaronder het oude Olympia, waar de oorsprong ligt van de Olympische Spelen. Na een dag vol sight seeing, want dat kun je hier écht goed, verblijf je in een boutique hotel met eigen taverna. Zo hoef je de deur niet eens meer uit! Ook het oude Mycene verdient een bezoekje, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het land. Wandel tijdens je vakantie in Peloponnesos rustig door de overblijfselen van oude tempels, theaters en stadions. Drink een drankje in een lokaal tentje of bij je verblijf en sluit de dag af, waarbij je heerlijk napraat over alles wat je gezien hebt. 
 

Het oude Olympia is een bezoek waard

2. Mooie natuur

Naast de historische bezienswaardigheden, staat een vakantie in Peloponnesos ook bekend om de indrukwekkende landschappen. In Peloponnesos vind je namelijk van alles terug: van ruige bergen tot mooie stranden en kristalheldere zeeën. Zo hebben we in de Mani een traditioneel Mani gebouw waarin je kunt verblijven met prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Maak een wandeling door de Taygetos-bergen in de omgeving van Mystras, bezoek de kustdorpen langs de kustlijn of geniet gewoon van de prachtige zonsondergangen aan zee. Een favorietje van ons zijn de Saronische eilanden Hydra en Spetses. Ben je een artistiek type? Dan kies je voor Hydra, terwijl de meer down to earth’ers onder ons voor Spetses gaan. 
 

Prachtige uitzichten vanaf de Mani tijdens je Peloponnesos rondreis

3. Pittoreske dorpjes en gastvrije lokale bevolking

Een van de hoogtepunten van een vakantie in Peloponnesos is het ontdekken van alle pittoreske dorpjes en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Ontdek dorpjes zoals Nafplio, Monemvasia en Galaxidi, waar je geniet van smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige tavernes. Maak zeker kennis met de lokale bevolking, proef traditionele gerechten en leer meer over de rijke cultuur en tradities van de regio. De Grieken kunnen het alleen maar waarderen wanneer je interesse toont in de cultuur. Ben je inmiddels al overgehaald? Bekijk onze grote Peloponnesos rondreis waarbij je langs alle hoogtepunten van de Peloponnesos komt. 

Een oud pleintje in Monemvasia

4. Culinaire gerechten

Een van de leukste dingen aan reizen vinden wij de gastronomie. En mocht de Griekse keuken nou net ontzettend lekker zijn! Grieks eten staat bekend om heerlijke smaken en verse ingrediënten. In de Peloponnesos is dat geen uitzondering. Tijdens je vakantie in Peloponnesos kun je genieten van verschillende culinaire gerechten, van verse vis en zeevruchten tot lokale kazen, olijfolie en wijnen. En bij elk gerecht hoort uiteraard zelfgemaakte tzatziki on the side. Breng dus zeker een bezoek aan lokale tavernes en restaurants en laat je verrassen door de traditionele Griekse gerechten en de gastvrijheid van de lokale chefs. In omgeving Delphi hebben we ook nog eens een ontzettend leuke kookworkshop. Eens kijken of je zelf net zo lekker kunt koken als de Grieken. 
 

Een Griekse salade smaakt altijd beter in Griekenland

5. Een veelzijdige vakantie in Peloponnesos

Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, natuur, cultuur of culinaire gerechten, op vakantie in Peloponnesos kan je van alles genieten. Onze vijfde reden om dit gebied te bezoeken is dan ook dat de Peloponnesos ontzettend veelzijdig is. Maak een wandeling door oude olijfgaarden, bezoek middeleeuwse kastelen, relax op prachtige stranden of proef de delicatessen op lokale markten.
De Peloponnesos is een vakantiebestemming die je niet wil missen. Bij Las Perlas Reizen helpen we je graag bij het plannen van jouw droomreis naar dit prachtige deel van Griekenland. Neem vandaag nog contact op met ons en je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk reisvoorstel voor jouw Griekenland rondreis
 

Op de Peloponnesos vind je eeuwenoude olijfbomen

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.