Zuid-Afrika is het land van weidse natuurgebieden

De 4 mooiste gebieden om in Zuid-Afrika te bezoeken!

Zuid-Afrika. Sinds kort in het aanbod van Las Perlas maar al lange tijd één van onze favoriete vakantielanden. De reden daarvan is dat Zuid-Afrika zeer geschikt is om een onvergetelijke rondreis te maken. Dit vanwege de afwisseling, de natuur, de uitgestrektheid, de vriendelijke bevolking, het lekkere eten, de geweldige accommodaties en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar welke gebieden kies je nu bij je eerste bezoek aan dit onmetelijk grote land? Op basis van de bezoeken die wij al gemaakt hebben geven we je onze 4 favoriete plekken.

1. Kaapstad

In Kaapstad starten de meeste Zuid-Afrika rondreizen en een goed begin is het halve werk. Ook onze Zuid-Afrika highlights rondreis start hier bijvoorbeeld en dat is niet zonder reden. Kaapstad is een ware smeltkroes van culturen, maar liefst 11 talen worden hier gesproken. Uiteraard breng je een bezoek aan het icoon van de stad, de Tafelberg. Je kan hem lopend bedwingen, maar een kabelbaantje maakt je het leven iets relaxter. De uitzichten zijn je betoverende beloning.

Voor de kust ligt het afgezonderde Robbeneiland, een plek met veel recente geschiedenis vanwege de gevangenschap van Nelson Mandela, 27 jaar lang. Oud-gevangenen zijn je gids en vertellen hun boeiende verhalen. Een bezoek welke diepe indruk op je zal achterlaten.

The Waterfront is dan weer wat luchtiger, een verzameling gezelligheid in de haven van Kaapstad met veel restaurants en levendigheid. Hier kun je ook even wat energie tanken voor een interessante city fietstocht waarbij onze lokale gids je veel over Kaapstad vertelt en je de leukste plekken laat zien.

Kaapstad is een smeltkroes van culturen

2. Stellenbosch en Franschhoek

Ben je een liefhebber van goede wijn, dan is deze streek een absolute must. Hier worden op de glooiende groene wijngaarden, eigendom van beroemde wijnhuizen, de mooiste wijnen geproduceerd. De wijngaarden zijn op verschillende manieren te bezoeken. Natuurlijk is het mogelijk met eigen auto maar wij kunnen een ritje voor je regelen op de Hop on, Hop off wijntram waarmee je langs de bekendste wijnhuizen tuft.

Ook als je meer wilt zien dan alleen wijnhuizen is dit een prachtige streek, de Wijnlanden genaamd. Het stadje Stellenbosch is een idyllisch plaatsje en is gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel en het op een na oudste stadje van Zuid-Afrika. Heerlijk ronddwalen hier tussen de koloniale panden, of je teruggaat in de tijd.

Lekker uit eten, daar houdt iedereen van en dat kan buitengewoon goed in zowel Stellenbosch als in Fransschoek. De beste adressen ontvang je van ons, want we hebben er al de nodige met veel plezier uitgeprobeerd. En dit geldt overigens ook voor de heerlijke logeeradressen die we hier voor je in petto hebben.

Stellenbosch staat bekend om de kwaliteitswijnen die er geproduceerd worden

3. De Panoramaroute

Deze route zal overladen worden met “oohhh’s” en “wooowww’s”, want de uitzichtspunten wedijveren om de aandacht van hun bezoekers. En die aandacht zal er zeker zijn want het heet niet voor niets de Panoramaroute. Uitzichtspunten met illustere namen als God’s Window, World’s End, de Blyde River Canyon en de Bourke’s Luck Potholes gaan je versteld doen staan vanwege hun spectaculaire schoonheid welke in de loop der eeuwen is ontstaan. De Three Rondavels doen er nog een schepje bovenop en als je in de verte ook nog het Krugerpark ziet liggen weet je dat er niets te veel wordt gezegd en beloofd over deze route welke overigens is opgenomen in onze Grote Zuid-Afrika Rondreis.

De Panoramaroute verbaast je regelmatig over de schoonheid

4. Kruger National Park

En in dit rijtje mag uiteraard het Krugerpark niet ontbreken. Met je eigen auto mag je alle wegen in het park inslaan en je eigen ranger spelen. Op zoek naar de Big Five, het groot wild. Kun je ze alle 5 noemen? Maar ook de kleinere dieren leven hun dagelijkse leven onder jullie ogen. Meerdere dagen in het park verblijven, of net er buiten, is dan ook aan te raden, zeker gezien de omvang welke net zo groot is als de provincie Utrecht.

Olifanten, cheetah’s, wildebeesten, zebra’s, antilopes, buffels, giraffes, leeuwen en misschien zelfs het luipaard, deze dagen staan in het teken van het echte safarileven en game drives. Gaat het je lukken de Big Five te spotten? En heb je net zoveel geluk als wij toen er 2 cheetah’s voor onze neus op jacht gingen? En de grote groep buffels die voor onze auto de weg overstaken terwijl wij de enige toeschouwers waren? Best spannend zo nu en dan inderdaad, maar een onvergetelijke ervaring

In het Kruger park ga je zeker de Big Five spotten

Meer tips over je komende Zuid-Afrika rondreis?

Neem contact met ons op en we zetten een fantastische Zuid-Afrika rondreis voor je op, helemaal op maat gebaseerd op jullie wensen en budget. Deze reis zal een onvergetelijke indruk bij je achterlaten. Je ontvangt tips en routes van ons en uiteraard hebben wij ook hier de mooiste en meest bijzondere hotelpareltjes gevonden, helemaal in de stijl van het land. De leukste excursies worden op maat voor je geselecteerd en laten je dieper kennismaken met het dagelijkse leven. Geniet van de vele facetten die Zuid-Afrika voor je in petto heeft. Het gezegde “De wereld in één land” is niet zomaar verzonnen, maar is een gezegde wat ook echt wordt waargemaakt.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.