Een zonnig terrasje in het najaar in Griekenland

In het najaar op vakantie? 4 tips voor reizen in het najaar.

Iedere periode van het jaar heeft zijn eigen schoonheden. In de winter geniet je van sneeuw en kerstsfeer in de Alpen, de lente brengt bloesem en heerlijk fietsweer met zich mee, de zomer zorgt voor warme dagen aan het strand op bestemmingen richting het zuiden, maar wat te doen in de herfst? Wij vertellen je die ins en outs over dit seizoen en hoe je het meeste uit je najaarsvakantie haalt. Bij Las Perlas Reizen bieden we de meest prachtige bestemmingen voor komend najaar.

Ontwijk de winterdip in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn de jaargetijden tegenovergesteld aan die van ons. Dit betekent dat het hier in het najaar juist steeds warmer aan het worden is! Door naar Zuid-Afrika te reizen tijdens je najaarsvakantie geniet je twee keer in het jaar van je lentekriebels. De maand oktober is een goede safari-maand. Door de eerste regenval loopt het struikgewas langzaam uit, dit zorgt voor frisse en mooie groene kleuren. Tussen al dit mooie groen is het wild prima te spotten. Door de aanwezigheid van trekvogels die terugkeren naar het land is het ook de ideale maand om vogels te spotten. De komst van de lente zorgt voor een prachtig kleurenpallet langs de Tuinroute. Overal staan kleurrijke bloemen. Ook in Kaapstad geniet je van een aangenaam voorjaarszonnetje en lekker weer. Een betere najaar reisbestemming vind je dus niet.

Zuid-Afrika ontdek je met ons in onze rondreizen Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika leent zich perfect voor het reizen in het najaar

Andalusië

In oktober heb je in Andalusië nog veel kans op zonnige dagen. Het is hier qua temperatuur heerlijk toeven, denk aan zo’n 20 graden. Je hebt kans op 6 tot 7 uur zon per dag. Ondanks dat de regen wat meer valt in vergelijking met de zomer is het een fantastische bestemming voor je najaarsvakantie. Ontdek Andalusië en de heerlijke temperaturen, het zeewater is nog lekker warm dus je zult nog tot laat in het jaar van dagjes aan het strand kunnen genieten. Toch is het niet meer zo druk als in de zomermaanden aangezien de schoolvakanties voorbij zijn, hierdoor heb je alles lekker voor jezelf.

Je kunt op de fiets langs kilometers lange boulevards fietsen of een leuke wandeling maken zonder het meteen heel heet te krijgen. Op 12 oktober vieren de Spanjaarden ‘Fiesta Nacional de Espana’. Op 12 oktober 1492 ontdekte Columbus Amerika. Om dit te vieren wordt ieder jaar op dezelfde dag de dag van Spanje gevierd. Wanneer je Andalusië in november bezoekt kun je ‘Fiesta de Todos los Santos’ meepikken. Misschien ken je het wel als ‘Allerheiligen’. Dit is een katholieke feestdag waarop de nagedachtenis aan alle heiligen wordt gevierd. Reizen in het najaar kan zo dus nog heel feestelijk worden.

Andalusië ontdek je met ons in onze rondreizen Andalusië.

Andalusië is ook in het najaar een hele prettige bestemming

Op zijn Grieks eilandhoppen

Tot zeker half oktober is het aangenaam vertoeven in Griekenland. In de eerste helft van september zijn temperaturen van 30°C of meer eerder regelmaat dan uitzondering. Het aantal zonuren per dag wordt geleidelijk aan wat minder doordat de dagen korter worden. In oktober en november is het meenemen van een vest of zomerjas aan te raden. ’s Avonds en ’s nachts kan het behoorlijk afkoelen. De temperatuur van het zeewater is tot laat in november nog aangenaam met temperaturen rond de 20°C tot 25°C. Bijkomend voordeel is dat er veel minder toeristen te vinden zijn dan in de zomermaanden. In november is het aan te raden om in of dichtbij een wat grotere stad te verblijven aangezien de meeste faciliteiten op het platteland dan gesloten zijn. Kos is hét fietseiland van Griekenland. In het noorden vind je vlakke gebieden voor de recreatieve fietsers. Het eiland Kreta heeft genoeg in huis voor elk type vakantieganger.

Jonge vakantiegangers die op zoek zijn naar levendigheid kunnen terecht in Chersonissos en Malia en in het oosten van Kreta maak je kennis met authentiek Griekenland. De temperaturen op Rhodos doen in de najaarsvakantie niet onder voor die op Kreta. Je wisselt je dagen aan het zwembad eenvoudig af met een dagje cultuur. Dit laatste is waar Rhodos bekend om staat. Een aanrader op dit eiland is het witte stadje Lindos. Bovenaan de plaats vind je de antieke Akropolis van Lindos met de tempel van Athena Lindia. In de zomer is het een flinke inspanning om deze te bereiken, in het najaar is de klim een stuk gemakkelijker dankzij de minder benauwende temperaturen.

Griekenland ontdek je met ons in onze rondreizen Griekenland.

Griekenland is ook een echte najaarsbestemming

Italië en de warme middellandse zee

Een culturele reis of stedentrip naar Italië is bijna het hele jaar door leuk. In de maanden september en oktober geniet je vaak van lekker warm weer. Overweeg zeker ook eens om in november naar Italië te reizen. Er is dan minder drukte in de steden en bovendien is het vaak nog erg goed weer. De najaarsvakantie is ook een goede tijd voor het maken van wandel- en fietstochten in Italië. Wil je wel genieten van de zon, maar vermijd je liever de hete periodes, dan kan je het beste naar Italië reizen in deze periode.

Denk je aan Italië, dan denk je ongetwijfeld ook aan de heerlijke wijnen die het land te bieden heeft. Reizen in het najaar is de ideale periode om de wijncultuur van Italië te verkennen. Dit is namelijk dé periode van de wijnoogst! In de najaarsvakantie is het in Toscane vaak nog heerlijk warm en het is tot halverwege oktober zelfs nog mogelijk om een duik in de zee te nemen. Zuid-Italië is vrijwel het gehele jaar door leuk om te bezoeken. In september en oktober is het in Zuid-Italië erg lekker weer met aangenaam warme en veelal zonnige dagen. Ook op Sicilië heerst een mediterraan klimaat. Pas richting het einde van november neemt de temperatuur op het eiland af. Ideaal dus voor een late zonvakantie!

Italië ontdek je met ons in onze rondreizen Italië.

Een najaarsvakantie naar Italië is een uitstekend idee

Zelf op zoek naar reizen naar de zon in het najaar

Al deze vakantiereizen hebben in het najaar veel zon te bieden, het zijn daarom de perfecte bestemmingen voor een late vakantie. Staan deze bestemmingen inmiddels al op jouw bucketlist? Informeer dan snel naar de mogelijkheden voor een van de rondreizen in het najaar, of je nou met het vliegtuig gaat of met de auto. Zo kan je zelf op zoek naar de zon!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.