Ervaar de schoonheid van Sicilië tijdens een heerlijke rondreis

Sicilië is prachtig; 5 redenen waarom

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse zee en een plek vol wonderen. De typisch zuid Italiaanse stadjes, de overweldigende natuur en de mooiste stranden maken een bezoek aan dit eiland compleet, dit is dan ook meer dan zomaar een vakantie. Maar ook het zuid Italiaans temperament van de bevolking draagt er toe bij dat je dit stukje Italië met zijn eigen cultuur in je hart gaat sluiten. In dit artikel vertellen we je alles over Sicilië en geven we je 5 redenen waarom jij voor een rondreis Sicilië moet kiezen. 

1.    De Barokdriehoek: Noto, Modica en Ragusa

De barokke steden Noto, Modica en Ragusa vormen samen de zogenaamde "Barokdriehoek" van Sicilië. Deze steden die na de verwoestende aardbeving van 1693 werden herbouwd in barokstijl, zijn echte juweeltjes van architectuur en kunst. Noto is het centrum van de Siciliaanse barok met 35 kerken, een klooster en 3 palazzi. Modica is omgeven door olijfplantages en bestaat uit het hoger gelegen Modica Alta en een laag gelegen Modica Bassa. Deze stadskernen zijn door middel van trappen met elkaar verbonden. Ragusa is de grootste stad van de omgeving met bijna 70.000 inwoners. Ook deze stad heeft 2 delen, het hooggelegen Ragusa Superiore en het lager gelegen Ragusa Ibla. Ons advies is aan alle drie de steden een bezoek te brengen om zo een compleet beeld van deze bijzondere regio te krijgen. 
 

Ragusa is het toonbeeld van de Siciliaanse cultuur

2.    Chaotische stad Catania

Catania is de op één na grootste stad van Sicilië. Het is er chaotisch, sfeervol en authentiek. Het Italiaanse temperament komt hier goed naar boven, en we weten zeker dat je zult vallen voor het charisma van deze unieke stad. Vanuit bijna elke plek in deze stad heb je uitzicht op de Etna, dat is minstens bijzonder te noemen! Catania heeft een compact stadscentrum, de meeste bezienswaardigheden liggen rond het Piazza del Duomo. Loop ook zeker even langs de toegangspoort van de stad Porta Garibaldi, het Teatro Massimo Bellini, de Badia di Sant’Agata barokke kerk en het Monastero Benedettini. We geven je nog veel meer tips na het boeken van een van onze Sicilië rondreizen

Een vredig parkje in het pittoreske Catania

3.    Badplaats Cefalú

In dit lijstje moeten we natuurlijk een mooie badplaats meenemen. En we konden niet anders dan voor Cefalú kiezen! Cefalù is één van de bekendste badplaatsen van Sicilië en is gelegen aan de noordkust van het eiland. Wat betreft de stranden ligt het bekendste strand Lungomare direct in het stadje. Het strand is 1,5 kilometer lang en voorzien van barretjes, strandtentjes en ligbeddenverhuur. Maar hier is zeker meer te beleven dan alleen waterpret. Maak een sfeervolle wandeling door het oude centrum, met haar smalle straatjes en oude gebouwen. Je kunt Cefalù ook als uitvalsbasis kiezen om Palermo te bezoeken. Of een dagtripje naar het achterland te maken waar een mooi natuurpark ligt.

Cefalù kent vele gezellige en idyllische pleintjes

4.    De omgeving rondom de Etna

De Etna is de hoogste actieve vulkaan van Europa en behoort sowieso tot een van de meest fascinerende wonderen van Sicilië. De vulkaan biedt een uniek landschap van lavavelden, kraters en vruchtbare valleien. Een excursie naar de Etna is dan ook een must voor elke bezoeker van Sicilië. Je kunt kiezen voor een begeleide wandeling naar een van de kraters, een rit met de kabelbaan naar de hogere delen van de vulkaan, of zelfs een avontuurlijke jeep-tour over de ruige hellingen. En bij Las Perlas Reizen hebben we zelfs een leuke wijnproeverij met uitzicht op de vulkaan voor je als mogelijkheid.

De Etna is een spectaculaire wandeling meer dan waard

5.    Taormina

Als laatste stop tijdens je Sicilië rondreis raden we de stad Taormina aan. Taormina is schitterend gelegen en biedt prachtige uitzichten, aan de ene kant over de fonkelblauwe zee en aan de andere kant op de imposante Etna. Het natuurschoon is de moeite waard, de zandstranden zijn aangenaam en in de stad zijn chique winkels, toprestaurants en oude monumenten te vinden. Daarmee is Taormina ook de meest exclusieve en drukstbezochte bestemming van Sicilië. Wandel door de vele charmante straten en ontdek prachtige tuinen. Corso Umberto is de hoofdstraat, waar je geniet van het bruisende stadsleven. Dit is pas genieten! 

Taormina is bekend om haar gezellige toeristische drukte

Sicilië dus: een eiland vol contrasten en wonderen, waar geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie samenkomen. Of je nu de barokke pracht van de Driehoek Noto-Modica-Ragusa wil verkennen, de chaotische charme van Catania wil ervaren, ontspannen in de badplaats Cefalú, de Etna wil beklimmen, of de schoonheid van Taormina ontdekken, Sicilië is een perfecte bestemming voor een heerlijke, afwisselende rondreis waarbij je uiteraard ook logeert in sfeervolle en kleinschalige Las Perlas parels. Neem contact op met Las Perlas Reizen en we maken een veelzijdig en persoonlijk reisvoorstel voor je.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.