Een rondreis door Wales betekent veel ruimte en rust

Wales voor beginners: waar moet je zijn?

Wales heeft een grote diversiteit aan landschappen en is daardoor een uitstekende bestemming om er een mooie rondreis te maken.
Het is het minst bekende gebied van het Verenigd Koninkrijk en daardoor misschien wel het meest verrassende deel. 

Prachtige wandelingen kun je er maken langs uitgestippelde wandelroutes door prachtige natuurgebieden en langs de kust. Je waant je aan het eind van de wereld. De pittoreske dorpen geven het gevoel dat de tijd er heeft stilgestaan.

Wales kan je prima ontdekken tijdens onze ‘Reis langs mythes en legendes van Wales’ rondreis.

Cardiff

Je bereikt Wales vanuit Engeland via de Second Severn Crossing hangbrug. Via deze brug beland je in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Deze stad staat bekend om haar Victoriaanse winkelpassages en Bute park met daarin een onmisbare Wales bezienswaardigheid: Cardiff Castle. Dit kasteel is van oorsprong gebouwd door de Romeinen en zit vol van geschiedenis. Na hier een bezoekje aan gebracht te hebben pak je de watertaxi naar het centrum van de stad. ‘s Avonds geniet je hier van een hapje eten op een charmant terrasje, de ideale start van je rondreis.

Cardiff Castle is een bezienswaardigheid die je niet moet overslaan

Brecon Beacons National Park

Naast deze prachtige stad heeft Wales qua bezienswaardigheden en bestemmingen vooral veel ruige natuur te bieden. Je kunt wandelen door Brecon Beacons National Park. Dit Park is gelegen in het zuiden van Wales en geliefd om de groene open vlaktes die kilometerslange wandelmogelijkheden bieden in ongekende vrijheid. Ook vind je hier afgeplatte bergtoppen vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over het park, een aanrader is het uitzicht vanaf de hoogste top Pen Y Fan. Wanneer je weer naar beneden komt, beland je in schattige kleine stadjes en dorpjes in de valleien met pittoreske kerkjes. Alsof dat nog niet genoeg is, biedt dit natuurgebied je ook de Waterfall Country, het zogenaamde regenwoud van Wales. Hier tref je prachtige watervallen aan. Een fenomenaal gebied dus voorzien van natuur, oude forten, steengroeves en middeleeuwse kastelen. Onmisbare bestemmingen en bezienswaardigheden om tijdens je rondreis in Wales te ontdekken! 

Het Brecon Beacons National Park mag niet ontbreken tijdens je rondreis door Wales

Pembrokeshire

Een mooie lange wandeling langs de kust maak je bij de Pembrokeshire Coast, een bestemming in Wales die niet kan ontbreken tijdens je rondreis. De ruige kliffen, goudgele stranden en verborgen baaien gaan hand in hand met het schilderachtige platteland en schattige dorpjes. Hier vind je Pembrokeshire Coast path. Dit is een wandelpad gelegen langs de kust van Pembroke, het is wel 300 km lang en het loopt dwars door het National Park van Pembrokeshire Coast. In Pembroke vind je ook een kasteel, hier staat Wales immers om bekend. Iets verderop vind je als pracht bestemming in Wales het goudgele strand van Barafundle Bay Beach naast kristalhelder water. Als je de wandeling nog wat verder doorzet kan je het schiereiland van Marloes bewonderen met haar begroeide groene kliffen. Ten langen leste kom je aan bij St. Davids. Dit is het kleinste dorpje van het Verenigd Koninkrijk. Hier strijk je neer in de enige pub van het dorp om bij te komen van je wandeling. Natuurlijk is het mogelijk om deze in te korten en er slechts een deel van te wandelen, of je bezoekt simpelweg alle prachtige bestemmingen langs deze route in Wales met de auto.

Heerlijke stille stranden vind je ondermeer bij Pembrokeshire in Wales

Aberystwyth

Dit stadje staat vooral bekend om de universiteiten die je er aantreft. Niet zo gek aangezien hier ook de prestigieuze National Library of Wales staat. Maar op deze bezienswaardigheid in Wales kom je ook om het prachtige uitzicht vanaf Constitution Hill te bewonderen. Je bereikt deze top gemakkelijk met behulp van de Aberystwyth Cliff Railway. Dankzij al deze toeristische gelegenheden is de baai gevuld met lokale vissers en pleziervaartuigen. Het is een aanrader om zelf aan boord te gaan en te genieten van het uitzicht vanaf het water. Na het dorpje verkend te hebben, vergeet dan niet om ook even langs de Devil’s Bridge watervallen te gaan. Deze watervallen zijn fenomenaal en wel 100 meter hoog. Volgens de legende is de originele brug hiernaartoe aangelegd door de duivel in eigenste persoon.

De trein brengt je boven op het klif van Aberystwyth

Snowdonia National Park

In het noorden van Wales vind je de bestemming Snowdonia National Park. Dit is een bergachtig gebied. Hier vind je prachtige watervallen die uitkomen in mysterieuze meren. Het wordt niet voor niets de parel van Wales genoemd en dit gebied vraagt dan ook om een wandeling. Zorg ervoor dat je tijdens je wandeling ook langs Snowdon komt. Dit is de hoogste berg van Snowdonia en het uitzicht vanaf de top is fantastisch. Zie je het niet zo zitten om de klim naar boven af te leggen? Geen probleem, er is ook de mogelijkheid om vanaf Llanberis Station een tandrad treintje de berg op te nemen. Wanneer je bent uitgewaaid op deze hoge berg geniet je van een high tea in de Tu Hwnt I’r Bont Tearoom in Llanrwst. Ondanks dat het één van de meest gefotografeerde huizen is, gaat het vooral om de high tea binnen. Het recept voor de scones is tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim. 

Het Snowdonia National Park biedt woeste natuur tijdens je Wales rondreis

Zelf je eigen reis samenstellen naar dit prachtige land?

Al met al is Wales dus de perfecte bestemming om stoere en gave wandelingen te maken en zijn er tal van mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Staat Wales inmiddels op jouw bucketlist? Informeer dan snel naar de mogelijkheden voor een van de vele rondreizen Engeland, of je nou met het vliegtuig gaat, de boot of toch door de Eurotunnel. Zo kan je zelf op avontuur in dit land vol mythes en legendes.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.