Een kenmerkend beeld van Zweden tijdens je rondreis op maat

Zweden – 4 bezienswaardigheden om deze zomer heen te gaan

Zweden, het land van uitgestrekte bossen, helderblauwe meren en pittoreske stadjes. Zweden biedt genoeg bezienswaardigheden voor een onvergetelijke zomervakantie. Precies de reden dat je deze zomer nog een rondreis door Zweden moet maken! Of je nu houdt van culturele ontdekkingen, natuurlijke schoonheid of gewoon op zoek bent naar rust en ontspanning, Zweden heeft écht voor ieder wat wils. Nog niet overtuigd? In dit artikel lichten we vier bezienswaardigheden uit die je niet wil missen in Zweden.

1.    Stockholm en Malmö

Stockholm is een stad die geschiedenis, moderniteit en natuur perfect combineert. De hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilanden. Dit houdt in dat Stockholm op bijna elke hoek van iedere straat uitzicht over het water biedt, prachtig! Een bezoek aan Stockholm begint vaak bij de historische wijk Gamla Stan, met schattige straatjes en de meest kleurrijke gebouwen. Ook liefhebbers van musea zijn op de goede plek, Stockholm heeft namelijk ontzettend veel verschillende musea! Liever neerploffen op een terrasje? Dat kan ook zeker. Vergeet geen Köttbullar te bestellen (Zweedse gehaktballetjes) en schakel een tandje terug voor wat ontspanning. 
 

Maar Stockholm is niet de enige bruisende stad van Zweden. Breng ook zeker een bezoekje aan Malmö, dat vol contrasten zit. Het historische stadscentrum biedt charmante pleinen en middeleeuwse gebouwen, terwijl de moderne wijk Västra Hamnen een futuristisch tintje heeft met de iconische Turning Torso. Niet alleen de architectuur zit vol contrasten, je vindt hier ook allerlei verschillende keukens omdat Malmö maar liefst 170 verschillende nationaliteiten waarborgt. Je zult je niet snel vervelen hier! 

Stockholm Zweden

2.    Kustplaats Fjällbacka

Een verborgen bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen tijdens je Zweden rondreis is de kustplaats Fjällbacka. Komt de naam je bekend voor? Misschien ken je dit plaatsje wel van de misdaadromans van Camilla Läckberg, welke zich hier afspelen. Er is zelfs een speciale route die je kunt lopen waarbij je langs alle bekende plekken uit de boeken komt. Maar ook als je de boeken niet kent is Fjällbacka een bezoek waard.
Zo was Fjällbacka de favoriete vakantieplaats van actrice Ingrid Bergman en is er ook een plein naar haar vernoemd.

Flaneer langs de drukbezochte haven, bestel een drankje op een zonnig terras, aanschouw de zeilbootjes, laat je op een kajak meevoeren over de wateren langs de kustlijn. Of maak een prachtig kiekje van de kleurrijke houten huisjes onder de schaduw van de 74 meter hoge berg Vetteberget. 

Het haventje van Fjallbäcka

3.    Siljanmeer

Het Siljanmeer wordt door de Zweden gezien als ‘het echte Zweden’ en is dus een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen. Dit is niet alleen om het typerende Zweedse uiterlijk, alhoewel de iconische rode houten woningen en traditionele zomerboerderijen hier zeker niet ontbreken. Maar nog meer omdat de provincie bol staat van volkssprookjes, eeuwenoude tradities zoals het Midzomerfeest en lokale ambachten. Uiteraard is deze regio meegenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst. Als klap op de vuurpijl vind je hier verschillende verlaten stranden waar je heerlijk kunt vertoeven op je handdoekje. Geloof ons, deze wil je niet overslaan tijdens je rondreis door Zweden. Met onze ‘dwars door het groene hart van Zweden rondreis’ kom je erlangs!  

Het weidse Siljan meer in Zweden

4.    Pippi Langkous in Vimmerby

De vierde bezienswaardigheid om Zweden als vakantiebestemming te kiezen is Vimmerby, de geboortestad van de beroemde schrijfster Astrid Lindgren. Hier wandel je zó Villa Kakelbont in en voel je je even als Pippi Langkous. Ga naar Astrid Lindgren's Wereld, een themapark gewijd aan de personages uit haar boeken. Neem je handtekeningenboekje maar mee, want je staat op het punt om Pippi herself te ontmoeten. Het stadje Vimmerby is ook een bezoek waard. En in de omgeving is er genoeg waterpret te beleven met verschillende meren en rivieren om de hoek. Of wandel rustig langs de havens zoals bijvoorbeeld Västervik. 

Villa Kakelbont met Pippi Langkous

Hebben we je inmiddels al overtuigd? Bij Las Perlas Reizen staan we voor je klaar om een afwisselende en persoonlijke reis samen te stellen. Via ons contactformulier kun je een reisvoorstel bij ons aanvragen!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.