Ontdek Noord en Midden Frankrijk met deze familiereis

De Noord- en Midden Frankrijk Familiereis

Trek met het hele gezin én eigen auto door het hart van Europa

Omschrijving

Noord- en Midden-Frankrijk staat garant voor een geweldige familie rondreis!
In jullie eigen auto reis je met het gezin langs vele high-lights, van leerzaam tot fun.

Samen gaan jullie op een onvergetelijke reis met vele ingrediënten. Indrukwekkende geschiedenis, prachtige landschappen, vier het Franse leven, bezoek beroemde kastelen en zwem mee met de golven van de Atlantische kust.

Verrassend veelzijdige routes

Bayeux met haar middeleeuwse straatjes en kathedralen. De invasiestranden liggen om de hoek. Het sprookjesachtige Mont-Saint-Michel en Carnac, bekend om zijn duizenden menhirs.

La Rochelle, met haar kleurrijke kades en het gezellige maritieme sfeertje. En tot slot, het glooiende Loiredal, met sprookjesachtige kastelen en uitgestrekte wijngaarden langs de 1000 kilometer lange Loire.

Joie de vivre

Deze reis biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en joie de vivre voor het hele gezin. 
Jullie accommodaties zijn heel prettig en gezinsvriendelijk. De activiteiten zijn leuk voor het hele gezin en elke bestemming gaan jullie op je eigen tempo ontdekken.

Laat deze Noord en Midden Frankrijk familiereis maar snel beginnen. On y va!
 

Highlights
  • Logeren in leuke en gezinsvriendelijke accommodaties.
  • Verken de invasiestranden en leer over D-Day en de Tweede Wereldoorlog in Bayeux.
  • Bewonder de imposante abdij op het eiland Mont-Saint-Michel.
  • Ga op schattenjacht en ontdek de mysterieuze menhirs in Carnac.
  • Fiets langs de kleurrijke kades van La Rochelle.
  • Waan je een prins of prinses in de sprookjeskastelen van de Loire-vallei.

Dagprogramma

In Bayeux gaan jullie de invasiestranden bezoeken

Dag 1 – 3 Bayeux

 

We trappen deze familie rondreis af in Bayeux, een historisch stadje in Normandië. Een dag hier begint met het verkennen van middeleeuwse straatjes en historische gebouwen. Bezoek het Tapijt van Bayeux (maar liefst 70 meter lang!) en bewonder de gotische Notre Dame kathedraal.

Maar het voornaamste van Bayeux is natuurlijk dat het als uitvalsbasis dient om de indrukwekkende invasiestranden te bezoeken, zoals Omaha Beach. Bezoek ook een Amerikaans oorlogskerkhof wat een diepe indruk op jullie zal maken. In het Musée Mémorial de la Bataille de Normandië leer je nog meer over deze recente geschiedenis.

Nog onder de indruk toeren jullie door het mooie binnenland terug naar jullie acco, langs groene weides, appelboomgaarden en graanvelden.

De eeuwenoude abdij van Mont Saint Michel zal indruk maken

Dag 4 – 5 Mont-Saint-Michel

 

Als tweede stop komt Mont-Saint-Michel, een sprookjesachtig eiland met middeleeuwse abdij.  De entreetickets zijn al geregeld door Las Perlas! Laat de kinderen hun ogen uitkijken terwijl ze de kronkelende straatjes van dit middeleeuwse wonder verkennen. Beklim de oude stadsmuren en geniet van panoramische uitzichten over de sterke getijden vlaktes.

Hierna is het tijd voor avontuur op het water! In de baai van Mont-Saint-Michel of aan de Atlantische kust kun je bij eb waanzinnig ver (wad)lopen zonder ook maar de zee te zien, op zoek naar mooie schelpen en andere sporen van de zee. 
Laat de dag eindigen met een smul-avontuur in een knus restaurant. Probeer heerlijke Bretonse gerechten en geniet van de relaxte sfeer.

Bezoek de duizenden menhirs in Carnac

Dag 6 – 8 Carnac

 

Op naar Carnac, beroemd om haar menhirs en uitgestrekte zandstranden. Wie bouwt op het strand Mont-Saint-Michel na? Per fat e-bike gaan jullie niet alleen naar de stranden maar bezoeken jullie ook de beroemde Carnac menhirs. Waan je Asterix en Obelix en ga op zoek naar de oudste menhir!

Verwen je smaakpapillen in een lokaal restaurant met verse Bretonse crêpes. De kids gaan de gekste combinaties bedenken terwijl jij geniet van een glas frisse cider. Eindig de dag met sterren kijken op het strand. Zie je een vallende ster? Doe een wens!

Per fiets bezoeken jullie de oude haven van La Rochelle

Dag 9 – 11 La Rochelle

 

De volgende stop is La Rochelle, een pittoresk havenstadje aan de Atlantische kust van Frankrijk. Geniet van de historische charme, zonovergoten straten en het maritieme sfeertje. 
La Rochelle is een fietsstad bij uitstek met meer dan 100 km aan fietspaden, na een paar warme croissants is het tijd om fietsen te huren en de stad te verkennen!

In de middag is het tijd om het Aquarium te ontdekken met een glazen ‘kwallen-tunnel’, en met zeedieren waarvan je het bestaan niet wist. Interessant voor jong en oud!

Bezoek de beroemde kastelen langs de Loire rivier

Dag 12 – 14 Loiredal

 

Als laatste bestemming bezoeken jullie het Loiredal, dat bekendstaat om zijn prachtige sprookjeskastelen. Waan je even een Royalty en schrijdt door de lange gangen en grote zalen. Maar verstoppertje spelen is hier ook heel spannend!

Maar ook hoort een bezoekje aan de grootste dierentuin van Frankrijk, Zoo de Beauval, erbij. Dit is de enige dierentuin in Frankrijk waar je de reuzenpanda kunt bewonderen!

Toer met jullie eigen auto tussen de glooiende wijngaarden en schilderachtige landschappen. 
De wijngaarden zijn te bezoeken en wanneer er een bordje “Degustación” aan de weg staat kan er geproefd worden! Er is in de auto vast nog wel ruimte voor een paar doosjes!

En op dag 15 is het een dagje rijden om weer thuis te komen

Dag 15 Naar huis

 

Wat hebben jullie een fijne reis gemaakt samen. Indrukwekkend, leerzaam, genieten, lekker eten en drinken, gelogeerd in leuke en kindvriendelijke accommodaties, gave activiteiten gedaan, alles kwam samen in deze familiereis door Noord- en Midden Frankrijk!

Nu in de auto terug naar huis, een rit die maar een dagje in beslag neemt. 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.