Tijdens je rondreis Corsica kom je op de mooiste plekjes
De zonsondergangen op Corsica zijn betoverend

Flavours of Corsica Rondreis

Het eiland van de schoonheid biedt een enorme diversiteit

Omschrijving

Île de Beauté

Corsica, ook wel bekend als het "Île de Beauté" vanwege zijn natuurlijke schoonheid, biedt een diversiteit aan landschappen, jachthavens en historische stadjes. Van de Golf van Porto, met de rode granieten kliffen van Calanches van Piana, tot het toeristische Calvi met zijn lange stranden en historische sites, Corsica heeft voor ieder wat wils.
Bastia, de tweede stad van Corsica, charmeert met kronkelende steegjes en een mooie jachthaven. In het noorden liggen uitgestrekte stranden, bossen en charmante stadjes, terwijl de groene woestijn in het westen prachtige stranden herbergt.

Ruig binnenland

Het ruige binnenland kun je verkennen via avontuurlijke wandeltochten, met Corte als historische uitvalsbasis. Vervolg je reis naar Porto Vecchio en Bonifacio in het zuiden, met idyllische stranden zoals Palombaggia en Santa Giulia.
Sluit je reis af in de omgeving van Propriano en ontdek de geschiedenis van dit pittoreske dorpje en het charmante Sartene. Het Alta Rocca-gebied biedt eindeloos mooie landschappen en middeleeuwse bergdorpjes. Een bezoek aan de hoofdstad Ajaccio markeert het einde van een onvergetelijke reis door Corsica. 
En al helemaal doordat je logeert in echte charmante hotelparels!

Highlights
  • De prachtige rode granieten kliffen van de Calanches van Piana.
  • Het unieke landschap van schiereiland Scandola.
  • De historische schatten van toeristisch stadje Calvi.
  • Het gezellige oude havengebied van Bastia.
  • De verborgen mooie strandjes van de groene woestijn.
  • De prachtige hooggelegen Citadel van Corte.
  • De aangename jachthaven en eeuwenoude centrum van Porto Vecchio.

Dagprogramma

Een sterke start van je rondreis Corsica begin je in Golfo de Porto

Dag 1 – 3 Golfo de Porto

 

Bij je eerste stap op Corsica word je verrast door de prachtige Golf van Porto, die veel meer biedt dan alleen kustlijnen. 
De D81-weg leidt je door een amfitheater van rode granieten kliffen, de Calanches van Piana, met indrukwekkende rotsformaties die gedurende de dag van kleur veranderen. 

Het charmante dorpje Piana past perfect in het grandioze rots- en boslandschap. De ongetemde westkust is ideaal voor een roadtrip, met het schilderachtige Porto en zijn beroemde Genuese toren en strand omgeven door geurende eucalyptusbomen. 
Het schiereiland Scandola is een bezoek meer dan waard. Ondanks dat deze alleen per boor bereikbaar is maar die moeite wordt beloond met unieke landschappen.

Enorme bastions vind je in Calvi

Dag 4 – 5 Calvi

 

Na een geslaagde eerste kennismaking staat de volgende date gepland: Calvi. 
Dit noordwestelijke toeristische stadje heeft alles wat je zoekt: kilometers strand, rijke geschiedenis en historische sites. De 15e-eeuwse Citadel met indrukwekkende bastions voert je terug in de tijd.

Oude pracht straalt ook van het paleis van de Gouverneurs en de kathedraal van St. Jean-Baptiste. De benedenstad biedt charmante steegjes, sprookjesachtige huizen en de roze barokke kerk van Sainte-Marie-Majeure.

Calvi heeft ook leuke buren zoals Occi, een middeleeuws gehucht, en Sant'Antonino, hoog op een heuvel. Voor rust ga je naar Osani of het vredige Ostriconi strand, waar je de plek deelt met nieuwsgierige viervoeters.

Ten noorden van Bastia vind je ontelbaar veel baaitjes

Dag 6 – 7 Bastia en Cap Corse

 

Op naar Bastia, Corsica's tweede stad met een nostalgische sfeer. De kronkelende steegjes leiden naar de gezellige Place du Marché, waar elke zondag een kleurrijke markt tot leven komt.

De haven van Bastia is een levendig tafereel met veerboten en blauwwitte vissersbootjes tegen een decor van verweerde gevels. De pastelkleurige huisjes van de citadel zijn om te smullen. Het noordelijke schiereiland, bekend als de "vinger van Corsica," biedt prachtige stranden, bossen en pittoreske stadjes zoals Saint-Florent en Erbalunga.

Heel bijzonder is de groene woestijn Desert des Agriates heeft verborgen schatten, waaronder een van Corsica's mooiste stranden, alleen bereikbaar per 4x4 of per boot! Het witte zand, azuurblauwe water en uitzicht op de bergen van Cap Corse zijn de inspanning meer dan waard!

Op je Corsica rondreis ga je ook het ruige binnenland ontdekken, hier bij Corte

Dag 8 – 9 Corte

 

De komende dagen is Corte onze goede gastheer. Corte biedt een ideale toegangspoort tot het ruige berglandschap van Corsica. Avontuurlijke wandeltochten onthullen de schoonheid van het binnenland, met dank aan de majestueuze bergen Monte Cinto en Ritondu.

Corte, een klein bergstadje, heeft een grote impact en draagt nog steeds de titel van kleinste universiteitsstad van Frankrijk. De citadel, hoog boven op een steile rots, getuigt van Corsica's zoektocht naar onafhankelijkheid en herbergt een kunstmuseum, historische kerk en gezellige terrasjes.

De kloven van Tavignano en Restonica bieden spectaculaire wandelingen met gletsjermeren als kers op de taart.

Porto Vecchio is de belangrijkste stad in het zuiden van Corsica

Dag 10 – 12 Porto Vecchio of Bonifacio

 

Het ruige binnenland wordt ingeruild in voor Porto Vecchio in het zuiden. Deze leuke stad gaat je uitstekend vermaken de komende dagen! 
De idyllische baai, een jachthaven en een historisch stadscentrum met klinkerstraatjes, kaaswinkels en Genuese invloeden zijn de gezellige sfeerbepalers.

Verder naar het zuiden ligt Bonifacio, gebouwd op kliffen met een kleurrijke haven en zonovergoten residenties die een sterke Italiaanse sfeer ademen. Het dwalen door de smalle straatjes is een genot. Combineer deze steden eenvoudig met de prachtige stranden van Palombaggia en Santa Giulia, ware paradijzen met wit zand, roze rotsen en kristalhelder water. 
Een boottocht naar het beschermde natuurgebied van Lavezzi is een erg goed idee. Hier worden onbewoonde baaien, meren, duinen en zoutvlaktes omringd door ruige granieten formaties.

Voor de mooie blauwe baaien moet je in Propriano zijn

Dag 13 - 14 Omgeving Propriano

 

We sluiten af met een knaller van een omgeving: het pittoreske dorpje Propriano welke verscholen ligt in de heldere Golf van Valinco. Net als de piraten vroeger verover je het dorp langs de lange hoofdstraat waar kleine kerkjes en pastelkleurige huisjes het straatbeeld vormen.

Vervolg je reis naar de Land of the Lords, een bosrijk gebied met gevarieerde landschappen, flora, fauna en eeuwenoude middeleeuwse bergdorpjes. Bezoek zeker Levie, Zonza, en de opvallende bergpieken van Aiguilles de Bavella.

Natuurlijk mag de kleurrijke hoofdstad Ajaccio niet ontbreken. Deze geboorteplaats van Napoleon, ook wel "klein Nice" genoemd, biedt een zonovergoten klimaat, statige boulevards, pastelkleurige huizen en een indrukwekkende citadel vol historische schatten. 
Corsica verdient een staande ovatie voor een fantastisch slotstuk van deze rondreis!

Op de laatste dag nog een laatste blik over het prachtige Corsica, wat een heerlijke rondreis

Dag 15 Naar huis

 

Helaas is de dag dan toch aangebroken dat dit Corsicaanse avontuur op zijn eind is. Genoten hebben zal je zeker van al die indrukwekkende historische steden met Genuese citadellen, kleurrijke jachthavens, pastelkleurige huisjes, het prachtige ruige landschap van Corsica ’s binnenland en de meest prachtige zandstranden. Je neemt het allemaal mee in je koffer naar huis, om nog lang over door te praten!

Wil je weten welke andere Frankrijk rondreizen wij bieden? 
Op de Frankrijk rondreispagina vind je het overzicht!

Reisschema

Dag 1           Aankomst Ajaccio – Golfo de Porto (70 km; 1,5 uur rijden)

Dag 2           Golfo de Porto

Dag 3           Golfo de Porto

Dag 4           Golfo de Porto – Calvi  (90 km; 2 uur rijden)

Dag 5           Calvi

Dag 6           Calvi – Bastia (115 km; 2 uur rijden)

Dag 7           Omgeving Bastia

Dag 8           Bastia – Corte (70 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 9           Corte

Dag 10         Corte – Porto Vecchio (120 km; 2 uur rijden)

Dag 11         Porto Vecchio of Bonifacio

Dag 12         Porto Vecchio of Bonifacio

Dag 13         Porto Vecchio – Omgeving Propriano (75 km; 1,5 uur rijden)

Dag 14         Omgeving Propriano

Dag 15         Huiswaarts vanaf luchthaven Ajaccio (65 km; 1 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.