Mont Saint Michel is een van de vele hoogtepunten tijdens deze rondreis Normandië en Bretagne

Historisch Normandië en schilderachtig Bretagne

Een autorondreis door 2 fascinerende regio’s van Frankrijk

Omschrijving

Historie en culinaire avonturen

Laat je betoveren door Normandië en Bretagne, een reis vol indrukwekkende historie maar ook met de nodige culinaire avonturen. 
  
Vanuit schilderachtig Honfleur, waar de Seine uitmondt, naar Bayeux. Hier begint de regio waar D-day nog dagelijks leeft middels de confronterende invasiestranden en musea. Het strijdtoneel waar de geallieerden in 1944 voor de Europese bevrijding aan land gingen.   
Een prachtige route door de binnenlanden leidt ons naar Mont-Saint-Michel met zijn majestueuze abdij en fascinerende getijden schouwspel. 

Prachtige wandelingen

Op weg naar Saint-Malo proef je Bretonse crêpes en verse oesters. Verderop ontdek je verscholen baaien, granietkliffen, bossen en vuurtorens in Finistère. 
Een regio voor prachtige wandelingen, witte stranden en bruisende havenstadjes. 

Na heerlijke dagen reis je naar Carnac, waar duizenden menhirs, prehistorische stenen fier overeind op je bezoek staan te wachten. Hier geniet je ook van de Bretonse Rivièra.  
De reis eindigt met een bezoek aan de schilderachtige tuinen van Monet in Giverny, voordat je met weemoed huiswaarts keert.

Highlights
  • Het schilderachtige stadje Honfleur
  • De indrukwekkende invasiestranden
  • Mont-Saint-Michel; het oprijzende Wonder van het Westen
  • Het enorme getijverschil van de Baai van Saint-Malo
  • De adembenemende krijtrotsen van Normandië en de roze granietkliffen van Bretagne
  • De 4 culinaire C’s: cider, calvados, camembert maar ook de zoete crêpes
  • De mysterieuze megalieten bij Carnac
  • De paradijselijke tuinen van impressionistisch kunstenaar Monet in Giverny

 

Dagprogramma

Honfleur is een schilderachtig dorpje en ideaal als startpunt van je rondreis Normandië en Bretagne

Dag 1 – 2 Honfleur

 

Goed begonnen is half gewonnen.  Langs de Côte D’Albâtre ontvouwen zich spierwitte kliffen, prachtige abdijen en het schilderachtige Honfleur. 
Nadat je je koffers bij je eerste overnachtingsadres hebt achtergelaten, lonkt Honfleur met zijn charmante steegjes, Franse lekkernijen, en de pittoreske haven. 

Bestel een bord fruits de mer, geniet van een glas wijn en de warme zomeravonden. De nabijgelegen badplaatsen Deauville en Trouville bieden prachtige stranden, villa's, casino's en boetieks, waardoor je teruggaat naar de 20e eeuw. Elegante nostalgie aan zee!

De Amerikaanse begraafplaats in Normandië laat een onuitwisbare indruk achter

Dag 3 – 5 Bayeux

 

De kustlijn hier is een prachtcreatie van moeder natuur, van de kleurrijke Côte Fleurie tot de parelwitte Côte de Nacre. Ondanks de huidige rustige stranden, herinnert deze regio aan een bewogen verleden. De invasiestranden van D-Day in 1944, waar de geallieerden hun eerste stappen zetten om Europa te bevrijden, vertellen aangrijpende verhalen. 
Musea, monumenten en massale begraafplaatsen laten een diepe indruk bij je achter.

Nog geïmponeerd trekken we het serene binnenland in, waar vriendelijke boeren je verwelkomen in appelboomgaarden en pittoreske Franse dorpen. 

Bayeux betovert met geplaveide straatjes, prachtige gebouwen en het beroemde UNESCO Tapijt van Bayeux, dat de Normandische verovering van Engeland illustreert. Onder de sterrenhemel en het klokgelui van de Notre Dame Kathedraal kun je deze rijke dag vol geschiedenis in je comfortabele overnachtingsplek laten bezinken.

Mont Saint Michel zie je al van verre uit zee oprijzen

Dag 6 Omgeving Mont-Saint-Michel

 

We reizen naar een letterlijk hoogtepunt: Mont-Saint-Michel, het Werelderfgoed oprijzend uit de zee. 
De baai en middeleeuwse abdij zijn majestueus. Het spel van de getijden, met wandelpaden bij eb en een reflecterend landschap bij vloed, is betoverend.

Laat je niet afschrikken door de drukte. Dwaal door de straten, ontdek architecturale juweeltjes, kloostergangen en tuinen. Op het puntje van de rots, met uitzicht over golven, polders en mosselbedden, ervaar je de stilte van weleer.

Mont-Saint-Michel, na de Eiffeltoren het drukst bezochte Franse icoon. Je verblijft in de buurt in een rustig adres waar de eigenaar je kan begeleiden bij een unieke wadlooptocht in de baai.

Saint Malo staat garant voor wonderschone zonsondergangen

Dag 7 – 8 Saint-Malo / Dinard

 

Vandaag reizen we naar de, letterlijk en figuurlijk, smaakvolle stad Cancale, bekend als de oesterhoofdstad. Terwijl je de verse oesters opslurpt in de haven, zie je de oestervissers aan hun dagelijkse werk. 

We vervolgen onze rit naar Saint-Malo, een oude Bretonse stad met een rijke geschiedenis van oorlogen, piraterij en middeleeuwse charme. Wandel over de stadsmuren en geniet van uitzichten op de stad en de indrukwekkende getijdenverschillen.

Dit stoere Saint-Malo contrasteert met het elegante Dinard, het "Nice van de Atlantische kust," met haar statige villa's langs brede zandstranden welke je kunt bewonderen tijdens een mediterraans aandoende boulevardwandeling.

Finistère biedt ontelbaar veel mooie plekjes tijdens deze rondreis door Frankrijk

Dag 9 – 11 Argol (regio Finistère)

 

Langs de smaragdgroene kust rijzen de spectaculaire kliffen en roze granietrotsen op uit zee. Verder naar het westen wordt het landschap ruiger waar je hoog boven de Atlantische golven staat, omringd door vogels, vuurtorens en het eindeloze zeezicht voor jullie alleen is.

Tussen land en zee biedt een bosrijk wandelpad afwisseling met rustige duinen en afgelegen stranden. Het turquoise water nodigt uit om te gaan zwemmen, surfen of geef je huid een fijn vakantiekleurtje.

Naast deze mooie natuur zijn zonovergoten havenstadjes zoals Brest, Quimper en Pointe Croix het ontdekken waard. Na het bewonderen van al dit moois kun je ontspannen in de weelderige tuin van je accommodatie met wijn, Franse kazen en riant uitzicht over de oceaan. 
Een mooi moment om Santé te zeggen op het leven!

Tijd voor strand tijdens je Normandië en Bretagne rondreis, dat kan bij Carnac

Dag 12 – 13 Carnac

 

Met pijn in ons hart verlaten we Finistère en vervolgen onze reis langs de Bretonse Rivièra in de Morbihan-regio, waar de oceaan de kustlijn met talloze eilandjes sieren, perfect voor zee- en natuurliefhebbers.

Hier ontdek je naast majestueuze kastelen ook mysterieuze megalieten, getuigenissen van prehistorische tijden. Proef de Bretonse cultuur op de markt van Carnac en geniet van de ruim 2000 zonuren op één van de vijf stranden. Of je nu wilt zonnebaden op het lange Grande Plage zandstrand, suppen bij de jachtclub of windsurfen bij Saint Colomban, er is voor elk wat wils.
Als je liever geen zand tussen je tenen wilt, ontspan je aan het zwembad van je authentieke accommodatie. 

Carnac biedt blauwe wateren, historie, groene bossen en gouden stranden, met ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

De tuinen van Monet drukken een duidelijk stempel op het stadje Giverny

Dag 14 Giverny

 

We sluiten de reis af in het schilderachtige Giverny, dat de wereldberoemde Franse impressionist Monet inspireerde. Dit dorpje biedt geplaveide straten, schattige huizen, gezellige cafés, galerijen en parken met een Middeleeuwse sfeer.

Liefhebbers van het impressionisme zullen genieten van Monet's huis en tuinen, waar je kunt wandelen langs kleurrijke bloembedden, een vijver met waterlelies en een dromerige Japanse brug. Zelfs als je geen kunstliefhebber bent, kun je genieten van de omgeving door te wandelen in diepe bossen, over groene heuvels en langs graanvelden en weilanden vol schapen. De variatie in flora en fauna zal je verrassen, terwijl je het karakteristieke licht door de bladeren ziet schijnen. 
De betovering van Normandië en Bretagne is compleet.

Nog even langs de boulangerie als afsluiter van een prachtige rondreis door Frankrijk

Dag 15 Naar huis

 

Gevarieerd, boeiend, ontspannend en leerzaam. Dat alles vind je terug in deze grandioze reis. Met de onuitwisbare indrukken van de schilderachtige haven van Honfleur, de indrukwekkende invasiestranden, het imponerende Mont Saint Michel, de paradijselijke tuinen van Monet, de zilte vissmaak, de imposante stadswallen van Saint Malo, het unieke getijdenschouwspel, de prachtige krijtrotsen en ruige granietkliffen en de mysterieuze megalieten bij Carnac nog vers in het geheugen gegrift, laat je Frankrijk achter je. 

Een lichte weemoed van heimwee maakt zich van je meester, maar niet getreurd, na deze fantastische reis lijkt een hereniging onontkoombaar. 
Á Bientôt! 

Tip: Op onze pagina Frankrijk rondreizen vind je nog meer van dit soort heerlijke rondreizen!

Reisschema

Dag 1             Aankomst in Honfleur (vanaf Utrecht 570 km; 6 uur rijden)

Dag 2             Honfleur

Dag 3             Honfleur – omgeving Bayeux (95 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 4             Omgeving Bayeux

Dag 5             Omgeving Bayeux

Dag 6             Bayeux – Mont-Saint-Michel (120 km; 1,5 uur rijden)

Dag 7             Mont-Saint-Michel – Saint-Malo (60 km; 1 uur rijden)

Dag 8             Saint-Malo

Dag 9             Saint-Malo – omgeving Argol (245 km; 3 uur rijden)

Dag 10           Omgeving Argol

Dag 11           Omgeving Argol

Dag 12           Argol – omgeving Carnac (165 km; 2 uur rijden)

Dag 13           Carnac

Dag 14           Carnac – Giverny (495 km; 5 uur rijden)

Dag 15           Giverny – naar huis (525 km naar Utrecht; 5,5 uur rijden)
 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.