Heerlijk met de cabrio deze cabrio roadtrip Oost Nederland ervaren

Cabrio Roadtrip Oost Nederland

Omschrijving

Weet je wat leuk is? Eindeloos in Nederland rondtoeren zonder ook maar één keer de snelweg te gebruiken!
En weet je wat nóg leuker is? Om dat in een gezellige cabrio te doen!
Dak naar beneden en genieten van de omgeving want reken maar dat Nederland het één en ander te bieden heeft!

Heerlijk cruisen over stille landweggetjes, waar de koeien vanachter een hek je staan aan te staren, zoeven door de bossen en landerijen. Rijdt met je stoere open auto door merengebieden, langs kastelen, dorpen waar de dagelijkse rust overheerst en uitgestrekte natuurgebieden, het kan allemaal in ons eigen landje.

Onderweg stop je bij een bakkertje voor een vers broodje, je pikt een terrasje naast een kerktoren en je luncht voortreffelijk aan de oever van een traag stromend beekje. Haast heb je niet en bovendien zijn de dagelijkse etappes niet lang.

Want ons land is natuurlijk compact en dat heeft als groot voordeel dat je iedere dag niet extreem veel kilometers hoeft te rijden en toch van een compleet ander gebied kunt genieten!

Zoals op deze Cabrio Roadtrip Oost Nederland. De start in de Betuwe is meteen een knaller, fantastisch rondtoeren door het landschap van fruitboomgaarden en kronkelende riviertjes zoals de Linge.

Vanuit de fruitkamer van Nederland trek je naar het gebied met de zachte G van Gezelligheid, Brabant.
Geniet van het leven tijdens een uitbundige picknick in één van de natuurgebieden die Brabant rijk is en dwaal door één van de steden met een rijke historie. Maar ook een door water omgeven vestingstadje moet zeker niet overgeslagen worden.

Vervolgens zak je langzaam af naar het heuvelachtige en bourgondische Limburg waar ze ook op culinair gebied hun mannetje staan. Rij de schitterende Mergellandroute met je “open” bolide en parkeer een paar uurtjes in het centrum van gezellig Maastricht. Tuf door kleine stille dorpjes die met hun vakwerkhuizen je het gevoel geven in het buitenland rond te rijden. Scoor een flink stuk versgebakken rijstevlaai op het dorpsplein waar de kerkklok je laat weten dat je nog een hele middag voor je hebt voordat je je naar je hotelpareltje begeeft.

Na de Limburg experience cruise je door naar het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland, de Achterhoek wat staat voor rust, ruimte, gemoedelijkheid en zeer gevarieerde natuur, ook wel het coulisselandschap genoemd.
Houd je van het bezoeken van mooie (thee)tuinen? Dan is de Achterhoek het paradijs wat je zoekt!

Vanuit de Achterhoek hoef je niet ver te rijden voor de volgende bestemming; Twente.
Het land van de eigenzinnige Tukkers, de overheerlijke krentenwegges, de langzamer tikkende klok, de uitgestrekte velden en de cultuurhistorische plaatsjes.

Aansluitend trek je de Veluwe in, op je gemakkie door uitgestrekte bossen toeren, een terrasje onderweg pikken op een idyllisch mooie plek en in één van de vele Veluwse dorpen uitgebreid en goed dineren. De heerlijke gezonde dennengeur adem je diep in terwijl je in je stoere open auto van dorp naar dorp rondtuft.

Voor de laatste etappe van deze Cabrio Roadtrip draai je je stuur in noordoostelijke richting, op naar het waterrijke Friesland. Hier is de omgeving ook weer compleet anders. Uitgestrekte diepgroene weilanden wisselen af met het rijden tussen de meren over stille achterafweggetjes waar de boeren vanaf hun tractor vriendelijk hun hand opsteken. In deze uitgestrektheid rijd je rustig naar je laatste prettige logeeradres waar je enthousiast wordt ontvangen.

Deze Cabrio Roadtrip is puur genieten geblazen en ontspannend. De route hebben we helemaal voor je uitgestippeld zodat je overal de mooiste plekjes te zien krijgt en er is bovendien tijd genoeg om er volop van te genieten.
En natuurlijk regelen wij de coole cabrio ook voor je!

Onthaasten in eigen land kan wel degelijk, deze super Cabrio Roadtrip Oost Nederland is daarvan het bewijs!

 

 

Highlights
  • Je cabrio!
  • Toeren langs de Linge in de Betuwe.
  • Picknicken op de Loonse en Drunense duinen.
  • High-tea in de Achterhoek.
  • Bezoek de Hanzesteden op de Veluwe.
  • Bootje varen in Friesland.
  • Iedere overnachting.

 

Dagprogramma

Je Cabrio Road Trip begint in de Betuwe waar je heerlijk kunt cruisen

Dag 1 De Betuwe

De start van je cabrio roadtrip is meteen raak, je gaat het land van Flipje van de Betuwe ontdekken. Een geweldig gebied om heerlijk te toeren langs fruitboomgaarden, over kronkelende dijkweggetjes en langs riviertjes te rijden zoals de Linge of de Korne.

Bezoek fruitstad Tiel, één van de oudste steden van Nederland. Centrum van de Betuwe en haar fruitproductie maar ook is Tiel een Hanzestad met een rijk handelsverleden waar veel nog veel te bezoeken bezienswaardigheden naar terug verwijzen.
Ook is Tiel bij uitstek geschikt voor een uitgebreide lunch op een op een zonnig terras.
Wil je nog een stad bezoeken dan is Culemborg zeker de moeite waard om bijvoorbeeld een stadswandeling te maken langs de stadsgrachten.

Een must is om het vestingstadje Buren te bezoeken welke van oudsher een connectie heeft met de Oranjes, onze Koning en Koningin zijn nog altijd graaf en gravin van dit idyllische stadje met zijn kronkelende smalle straatjes met haar leuke kleine winkeltjes.
Vind je het leuk om even de benen te bewegen dan is het mogelijk om rondom Buren een fietstocht te maken van een paar uurtjes waarbij je volop geniet van het idyllische Betuwse landschap.  

De overnachtingsadresjes die we voor je gevonden hebben passen helemaal bij deze relaxte roadtrip, een romantisch klein kasteeltje waar je buiten naast de gracht kunt genieten van een uitgebreid ontbijt of een moderner hotel waar je heerlijk kunt ronddobberen in het binnenzwembad en zalig kunt dineren!
    

 

Heerlijk met de picknickmand er op uit in Brabant

Dag 2 Brabant

Zorg voor een goedgevulde picknickmand met Brabantse streekproducten (lekkernijen zoals verse worsten, brabantse biertjes, Bossche bollen en nog veel meer) want je gaat zeker een mooie plek vinden om het kleed uit te spreiden en van een relaxte goedverzorgde picknick te genieten. Dat kan bijvoorbeeld goed op de Loonse en Drunense Duinen erg goed. Of je maakt er een picknick op het water van wanneer je besluit een bootje te huren om de Biesbosch te verkennen.
Maar waar je ook bent in Brabant, de overweldigende natuur ligt altijd om de hoek!

Wil je een Brabantse stad bezoeken en beter leren kennen dan is ook daar een ruim aanbod. Kies uit Den Bosch, Tilburg, Breda of Bergen op Zoom, steden met een eigen karakter en historie maar allen bieden ze veel gezelligheid. Of breng een bezoek aan één van de door water omgeven vestingstadjes zoals het pittoreske Heusden.

Uit eten is in Brabant eigenlijk een must. Ervaar hier de Brabantse gastvrijheid in één van de vele restaurants in allerlei prijsklassen en bovendien is er een flink aantal welke over een Michelinster beschikt.

Besluit je met de kids op pad te gaan dan zal de mededeling dat jullie een dagje Beekse Bergen of Efteling gaan doen met luid gejuich worden ontvangen!

 

Heerlijk lange wandelingen maken in Zuid-Limburg

Dag 3 Zuid-Limburg

Vandaag zak je af naar het bourgondische Limburg, de provincie die vooral bekend staat om zijn glooiende landschappen, steden waar altijd wat te doen is, de gemoedelijkheid en het buitenlandse karakter wat je op veel plekken ervaart.

Limburg is de provincie van de tradities en folklore. Het Carnaval, de Oogstdankfeesten en de religieuze processies zijn eeuwenoude tradities.
Wat ook eeuwenoud is zijn de mergelgrotten. De Mergellandroute is een fantastische route om “open” te rijden, magistrale vergezichten over de groene heuvels en bossen, de landerijen, de kastelen, het Drielandenpunt en de mergelgroeve nabij Valkenburg.
Je cabrio snort door kleine dorpjes waar de vakwerkhuizen een sfeer geven alsof je door Oostenrijk toert.
Alleen de grote punt versgebakken rijstevlaai op een rustig dorpspleintje doet je beseffen dat je in ons eigen Limburg bent.

Wil je iets meer in beweging dan kan dat. Er is een ruime keus aan prachtige wandelingen, van kort tot zolang je maar wilt. En als je je liever per fiets verplaatst dan kan dat ook. Maar je kan ook op de stoere tour gaan en per mountainbike een tocht met gids maken door de mergelgrotten!

Natuurlijk logeer je in een Las Perlas pareltje van de eerste orde, voel je een kasteelheer voor één nacht! Ontspan met een drankje aan de slotgracht en schuif aan voor het diner in het klassiek ingerichte restaurant. Helemaal in stijl dus.
 

 

Lekker theedrinken in een van de vele theetuinen die de Achterhoek rijk is

Dag 4 De Achterhoek

Vandaag gaan we richting de Achterhoek, het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. Het gebied wordt begrensd door de rivier de IJssel, de streken Twente en Salland en het grenst aan de oostkant aan Duitsland. De Achterhoek wordt gekenmerkt door een zgn. coulisselandschap, net als bij een toneelvoorstelling verandert het uitzicht keer op keer. Van slingerende landweggetjes tot een bosrijk deel en plots geniet je van een eindeloos vergezicht, schitterend. Daartussendoor word je getrakteerd op statige boerderijen en indrukwekkende kastelen.

Breng een bezoek aan de twee Hanzesteden Zutphen en Doesburg en ga terug in de tijd.
Ga even lekker shoppen in de smalle straatjes, stap in een fluisterbootje voor een rondvaart en ga lunchen in een authentieke eetgelegenheid.

Ben je een liefhebber van mooi aangelegde tuinen? Dan is de Achterhoek een paradijs voor je. Vele prachtig aangelegde en onderhouden tuinen zijn te bezoeken! Van Engelse parktuin tot baroktuin en van bostuin tot watertuin, allemaal zijn ze te bezoeken. Ook zijn er veel theetuinen waar je in een groene omgeving van een high tea kunt genieten!
Van ons ontvang je de adresjes waar je moet zijn!

 

Lekker relaxed ronddwalen in het rustieke Ootmarsum

Dag 5 Twente

Vanuit de Achterhoek is het een kort ritje naar Twente. En toch is het weer heel anders.
Twente is het land waar men meer de tijd lijkt te hebben dan elders. Het land van de eigenzinnige Tukkers. Het land van de versgebakken krentenwegges. Het land van de uitgestrekte landschappen.
Onderweg ga je met 30 kilometer per uur over een smal landweggetje en stop je bij een boer voor kakelverse eieren. Gewoon, langs de kant van de weg. Het geld stop je in een geldbusje wat ernaast staat, niemand die er misbruik van maakt, het vertrouwen is groot in Twente.

Parkeer je cabrio bij Delden en verken dit bijzondere en cultuur historische stadje te voet. Start daarna de motoren en zet koers naar het kleinste stadje van Twente, Diepenheim. Liefkozend ook wel “Stedeke” genoemd ligt het te gloren aan het kronkelende riviertje de Regge.
Vervolgens loont het zeker om nog even door te rijden naar de sprookjesachtige gemeente Ootmarsum wat ook bekend staat als het kunststadje van Oost-Holland.
Slapen doe je in een fantastische accommodatie in een groene en stille omgeving waar je bovendien bij een uitstekend diner de dag nog even kunt doorspreken.

 

Uren ronddwalen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe tijdens je cabrio roadtrip Oost Nederland

Dag 6 Veluwe

Op weg naar Neerlands trots, de Veluwe. De groene schatkamer is één brok natuur, met je cabrio zoef je rustig door uitgestrekte bossen waar het niet denkbeeldig is dat er net voor je op de weg een paar herten oversteken. Langs vennetjes en stuwwallen rijdend ontdek je dat Nederland ook groots kan zijn op het gebied van afwisselende natuur.  Maak een stop in één van de vele gemoedelijke dorpjes en bezoek vervolgens één van de Hanzesteden zoals Elburg, Harderwijk of Hattem.

Vergaap je aan de tientallen buitenplaatsen die de rijke burgerij hier ooit liet bouwen.
Breng een bezoek aan Paleis het Loo waar je de stallen, de koetshuizen en de baroktuinen kunt bewonderen. Aan musea is er tevens geen gebrek. Op ieders gebied is er wel een museum te vinden met als bekendste het Kröller-Müller museum op de Hoge Veluwe waar je uren kunt ronddwalen.
Daarna rij je lekker rustig door naar je middenin de bossen gelegen boutique hotel en waar je romantische tafel al is gereserveerd in het bijbehorende fantastische restaurant.  

 

Altijd een vakantiegevoel in het waterrijke Friesland

Dag 7 Friesland

Een provincie waar je het heerlijke vakantiegevoel gaat vinden is Friesland.
Met haar vele rivieren en meren is er vooral in de zomer veel te doen, de levendige stadjes waar veel booteigenaren aanmeren zorgen voor een zalige ambiance.

Breng een bezoek aan enkele Elfstedentocht stadjes waar de beroemde helden op hun gladde ijzers ooit hun demarrages plaatsten.
Sla daarbij Leeuwarden niet over, culturele hoofdstad van Europa in 2018. Met een verrassend leuk centrum waar je je zal verbazen hoe het mogelijk is dat je hier nog nooit eerder bent geweest. Kijk je ogen uit aan de Oldehove, de kerktoren die nog schever staat dan de toren van Pisa.

Geniet al toerend door de uitgestrekte weilanden, met daarboven de oerhollandse luchten, van de drukte en lekkere chaos in de sluizen die je overal kunt vinden, koop een ijsje en aanschouw met een glimlach de nerveuze drukte vanaf de zijlijn.

Ben je fan van de beroemde Kameleon boeken? Dan mag je het dorp Terherne niet overslaan, hier spelen de avonturen van de boefjes tweeling zich af en kun je ook het Kameleon museum bezoeken.

Je kunt natuurlijk ook besluiten zelf een mooie route te gaan varen, er zijn volop mogelijkheden. Ook zonder een vaarbewijs kun je een sloepje huren en in alle rust dwars door de landerijen varen en bij warm weer vanaf de boot een verfrissende duik nemen.

Aan het einde van een zomerse dag begeef je je vervolgens in je cabrio naar het hotelpareltje wat wij voor je hebben geregeld. Hier ga je op de laatste avond van deze cabrio roadtrip nog even de afgelopen dagen de revue laten passeren bij een koel glas zomerse vakantiewijn.

 

Het was een heerlijke cabrio road trip oost Nederland

Dag 8 Naar huis

Vandaag lever je met pijn in je hart de cabrio weer in op hetzelfde punt waar je hem hebt opgehaald en stap je over in je eigen auto. Wat was het een heerlijke week waarbij je hebt genoten van de diversiteit wat het oostelijk deel van ons mooie land te bieden heeft. Je hebt Nederland van een andere, ontzettend mooie, kant leren kennen en je bent volledig onthaast. Je hebt genoten van de bijzondere en vriendelijke overnachtingsadresjes, je hebt veel gezien en je hebt zalig gegeten.

Dit was een week van ultiem vakantieplezier en met de rust dat je in dit rare jaar lekker dicht bij huis bent gebleven. Je kunt concluderen; deze cabrio roadtrip is een goede keus geweest.

Reisschema

Dag 1        Aankomst in Betuwe (vanaf Utrecht naar Tiel)

Dag 2        Betuwe (Tiel) – Brabant (Gemert)

Dag 3        Brabant (Gemert) – Zuid-Limburg (Heerlen)

Dag 4        Zuid-Limburg (Heerlen) – Achterhoek (‘s-Heerenberg)

Dag 5        Achterhoek (’s-Heerenberg) – Twente (Oldenzaal)

Dag 6        Twente (Oldenzaal) – Veluwe (Ermelo)

Dag 7        Veluwe (Ermelo) – Friesland (Heerenveen)

Dag 8        Naar huis (vanaf Heerenveen naar Utrecht)

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.